Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

μαγειρεύοντας λιμνιώτικα



Πλένουμε 3-4 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες περίπου 1 εκατοστού(μισό δάχτυλο για όσους δεν έχουν χάρακα).Τις  αλατίζω και τις αφήνω στο τρυπητό για μια ώρα να στραγγίξουν και να μαραζώσουν αλατισμένες.Τις αλείβω με λάδι μπρος-πίσω και τις απλώνω σε λαδόκολλα
στο πλατύ ταψί του φούρνου.Ψήνω στον "αέρα"-180 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου.
Τριμμένη ντομάτα , μισό κιλό-λίγο παραπάνω στον τρίφτη και βράσιμο για 10-12 λεπτά μαζί με αλάτι και φέτες σκόρδο.Στο τέλος του βρασίματος προσθέτω λίγο λάδι για να διατηρήσει το κόκκινο χρώμα και να μη "τηγανιστεί" η σάλτσα.
Σε μια κούπα γιαούρτι τρίβω μια -δυο σκελίδες σκόρδο και ανακατέβω.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό διαδοχικά πάνω στις απλωμένες στη πιατέλα μελιτζάνες, απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα επάνω τους και πάλι μαϊντανό, και πάνω στη σάλτσα ντομάτα τη σάλτσα γιαούρτι και πάλι μαϊντανό!
Σαλάτα με ντομάτα και πράσινη πιπεριά.


Όλα προϊόντα του τόπου μας!

Μελιτζάνα φλάσκα από  τη Σκεπαστή, Ντομάτες, σκόρδο μαϊντανό πιπεργιές  από τον κήπο του Σπύρου, γιαούρτι από τον Τσούπρο, αλάτι από τη θάλασσα,λάδι από τις ελιές μας.
Νερό βρύσης και ρεύμα πιθανά από τα φωτοβολταϊκά από καναδυό ταράτσες που βλέπω γύρω μας.
Τη μπύρα την αγόρασα από το Μίμη,δεν φτιάχνουμε ακόμα δικιά μας.
Πάει το κόκκινο πιπέρι πάνω στο γιαούρτι , για όσους δεν τους ενοχλεί στις ...αιμορροΐδες.
Ο μαϊντανός ελαττώνει τη σκορδίλα για όσους θέλουν να φιλήσουν τα εγγόνια τους και να μη μυρίζουν.


(Όλα αυτά τα βρήκα πολύ καλή δικαιολογία, για να πιω ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα!)


με καλοκαιρινή διάθεση για τους συντοπίτες μου, που μαγειρεύουν με αγάπη.
Πάνος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - αν...

υποβολή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας, ότι στις 21/01/2019 ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Οι δηλώσεις θα κατατίθενται στο Γραφείο Κτηματογράφησης Ευβοίας (ΚΤ5-14), που βρίσκεται στη Λεωφ. Αθηνών 24Β, Χαλκίδα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22210 37398 Ηλεκτρονική διεύθυνση: gr.kt.evia@gmail.com. Ωράριο λειτουργίας: Κάθε ημέρα (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) από 08:30 έως 16:30 Κάθε Τετάρτη από 08:30 μέχρι 20:30 Για την υποβοήθηση των πολιτών, στο Δήμο μας λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης της μονάδας

ο λαϊκισμός διαβατήριο για τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά

Β. Αποστόλου : «Όταν ο λαϊκισμός γίνεται διαβατήριο για τα ξενοφοβικά  αντανακλαστικά» Σχολιάζοντας την κοινή δήλωση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και των τομεαρχών του κόμματος, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Κασαπίδη και Φορολογικής Πολιτικής Απόστολου Βεσυρόπουλου , σύμφωνα με την οποία το εργόσημο των μεταναστών που δουλεύουν σε αγροτικές εργασίες, « δεν μπορεί να γίνει διαβατήριο νομιμοποίησης ή προσκλητήριο για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες », ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την εξής δήλωση: