Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίμνη,ένα χωριό κι αυτή


Το χωριό σου ,το χωριό μου , το χωριό μας
Είναι δικό σου , είναι δικό μου , είναι δικό μας.
Κώστας Καφάσης



Το να γίνεται κάτι εκεί που συνήθως δεν γίνεται τίποτα, είναι γεγονός, έτσι κι αλλιώς.
Γεροξεκούτηδες συνταξιούχοι, αδιάφορα μπαρόβια παιδάκια, μαγαζάτορες που περιμένουν τον Αύγουστο και τους πελάτες με καραμπίνα, στραγγισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, περιδιαβαίνουμε και χαζολογάμε, χαζοκοιτώντας την παραλία.
Μα λοιπόν και ένα τσιμεντένιο κτίσμα. «Γράψε κάτι…» μου λέει ο Τάκης.
«Γράψε συ με το όνομά σου..»  του απαντώ ,μιας και δεν τόχω δει ακόμα, δεν πρόσεξα καν που είναι, πιθανά να μη με ενδιαφέρει.

Από την άλλη ένας ενοχλητικός «ανώνυμος» λοιδορεί τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για την αισθητική του και για την καταγωγή του. Δηλαδή κάτι σαν ενδόμυχο «η Λίμνη ανήκει στους Λιμνιώτες»  και όλοι οι υπόλοιποι μη ιθαγενείς , είμαστε για τα μπάζα ή λαθρομετανάστες στη χώρα μας.
Για την αισθητική ενός τόπου που φτιάχνει καλντερίμια με κυβόλιθους και άσπρη πλάκα αλβανίας ταυτόχρονα, που βάζει εναέριους σωλήνες αποχέτευσης, που η ανοξείδωτη σκάλα δένει με το πετρόκτιστο, δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
Μου τη δίνει αυτό  το άθλιο, κρυφοφασιστορατσιστικό ο «ξένος» , που το άκουσα ακόμα και για πρώην δήμαρχο από τους Κουρκουλούς! (άλλος τόπος;).Δηλαδή όσοι αγάπησαν και έμειναν στη Λίμνη είναι β ποιότητας σε σχέση με  τους «ντόπιους» που την παράτησαν; Είναι χειρότεροι αυτοί που φτιάξαν τα σπίτια τους εδώ , αντί να τα κάνουν διαμέρισμα στη πόλη; Που  έφτιαξαν οικογένειες , γέννησαν, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και πρέπει να αντιπαρέρχονται σε κάθε ανώνυμο ούφο, το αν είναι καλό ή κακό αυτό που προσπαθούν να κάνουν.
Τα δυο χωριά –χωριάτες κάνουν καλύτερη τη ζωή μας σαν νοοτροπία και όχι το να ζούμε αρμονικά, επώνυμα και με ειλικρινείς σχέσεις προσπαθώντας όχι για την οικοδομή αλλά για το εποικοδομητικό;
Το Λιμενικό Ταμείο είναι μια υπόθεση που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχει περάσει στο Δήμο. Οι εγκάθετοι, πρόεδρος και λιμενική επιτροπή, προσπαθούν άμισθοι να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο , όπως πιστεύει ο καθένας τους, τα οικονομικά του λιμανιού και της παραλίας. Διαθέτουν το χρόνο τους και διαθέτουμε την κριτική μας. Ανταμοιβή τους πιθανά , το βίτσιο τους για τη δόξα.
Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον πρόεδρο ή κουμπάρο. Μου τη δίνει όμως αυτό το "κάπως", το ύφος των κριτικών ανωνύμων, που θέλουν τη διάλυση του χωριού τους , όταν δεν τους περνάει το δικό τους. Που τα ξέρουν όλα, χωρίς να ασχολούνται με τίποτα.
Οι υπόγειες διαδρομές των μπλογκ, του φέιςμπουκ μοιάζουν χειρότερες από τις καφενόβιες κουβέντες και συκοφαντίες .Και είναι.
Γιατί εδώ λείπει ακόμα και το πρόσωπο .
Ξέδωσα!
Πάνος.


ΥΓ.:Τα ανώνυμα και γαργαλιστικά που μου τη δίνουν , δεν τα δημοσιεύω. Φτιάξε και συ ένα μπλογκ να έχεις να γράφεις ότι θες!
ΥΓ2.:Πολλοί θα το διαβάσουν, λίγοι θα το καταλάβουν, αλλά έπρεπε να γραφτεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - αν...

υποβολή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας, ότι στις 21/01/2019 ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Οι δηλώσεις θα κατατίθενται στο Γραφείο Κτηματογράφησης Ευβοίας (ΚΤ5-14), που βρίσκεται στη Λεωφ. Αθηνών 24Β, Χαλκίδα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22210 37398 Ηλεκτρονική διεύθυνση: gr.kt.evia@gmail.com. Ωράριο λειτουργίας: Κάθε ημέρα (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) από 08:30 έως 16:30 Κάθε Τετάρτη από 08:30 μέχρι 20:30 Για την υποβοήθηση των πολιτών, στο Δήμο μας λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης της μονάδας

ο λαϊκισμός διαβατήριο για τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά

Β. Αποστόλου : «Όταν ο λαϊκισμός γίνεται διαβατήριο για τα ξενοφοβικά  αντανακλαστικά» Σχολιάζοντας την κοινή δήλωση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και των τομεαρχών του κόμματος, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Κασαπίδη και Φορολογικής Πολιτικής Απόστολου Βεσυρόπουλου , σύμφωνα με την οποία το εργόσημο των μεταναστών που δουλεύουν σε αγροτικές εργασίες, « δεν μπορεί να γίνει διαβατήριο νομιμοποίησης ή προσκλητήριο για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες », ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την εξής δήλωση: