Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίμνη,ένα χωριό κι αυτή


Το χωριό σου ,το χωριό μου , το χωριό μας
Είναι δικό σου , είναι δικό μου , είναι δικό μας.
Κώστας Καφάσης



Το να γίνεται κάτι εκεί που συνήθως δεν γίνεται τίποτα, είναι γεγονός, έτσι κι αλλιώς.
Γεροξεκούτηδες συνταξιούχοι, αδιάφορα μπαρόβια παιδάκια, μαγαζάτορες που περιμένουν τον Αύγουστο και τους πελάτες με καραμπίνα, στραγγισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, περιδιαβαίνουμε και χαζολογάμε, χαζοκοιτώντας την παραλία.
Μα λοιπόν και ένα τσιμεντένιο κτίσμα. «Γράψε κάτι…» μου λέει ο Τάκης.
«Γράψε συ με το όνομά σου..»  του απαντώ ,μιας και δεν τόχω δει ακόμα, δεν πρόσεξα καν που είναι, πιθανά να μη με ενδιαφέρει.

Από την άλλη ένας ενοχλητικός «ανώνυμος» λοιδορεί τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για την αισθητική του και για την καταγωγή του. Δηλαδή κάτι σαν ενδόμυχο «η Λίμνη ανήκει στους Λιμνιώτες»  και όλοι οι υπόλοιποι μη ιθαγενείς , είμαστε για τα μπάζα ή λαθρομετανάστες στη χώρα μας.
Για την αισθητική ενός τόπου που φτιάχνει καλντερίμια με κυβόλιθους και άσπρη πλάκα αλβανίας ταυτόχρονα, που βάζει εναέριους σωλήνες αποχέτευσης, που η ανοξείδωτη σκάλα δένει με το πετρόκτιστο, δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
Μου τη δίνει αυτό  το άθλιο, κρυφοφασιστορατσιστικό ο «ξένος» , που το άκουσα ακόμα και για πρώην δήμαρχο από τους Κουρκουλούς! (άλλος τόπος;).Δηλαδή όσοι αγάπησαν και έμειναν στη Λίμνη είναι β ποιότητας σε σχέση με  τους «ντόπιους» που την παράτησαν; Είναι χειρότεροι αυτοί που φτιάξαν τα σπίτια τους εδώ , αντί να τα κάνουν διαμέρισμα στη πόλη; Που  έφτιαξαν οικογένειες , γέννησαν, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και πρέπει να αντιπαρέρχονται σε κάθε ανώνυμο ούφο, το αν είναι καλό ή κακό αυτό που προσπαθούν να κάνουν.
Τα δυο χωριά –χωριάτες κάνουν καλύτερη τη ζωή μας σαν νοοτροπία και όχι το να ζούμε αρμονικά, επώνυμα και με ειλικρινείς σχέσεις προσπαθώντας όχι για την οικοδομή αλλά για το εποικοδομητικό;
Το Λιμενικό Ταμείο είναι μια υπόθεση που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχει περάσει στο Δήμο. Οι εγκάθετοι, πρόεδρος και λιμενική επιτροπή, προσπαθούν άμισθοι να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο , όπως πιστεύει ο καθένας τους, τα οικονομικά του λιμανιού και της παραλίας. Διαθέτουν το χρόνο τους και διαθέτουμε την κριτική μας. Ανταμοιβή τους πιθανά , το βίτσιο τους για τη δόξα.
Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον πρόεδρο ή κουμπάρο. Μου τη δίνει όμως αυτό το "κάπως", το ύφος των κριτικών ανωνύμων, που θέλουν τη διάλυση του χωριού τους , όταν δεν τους περνάει το δικό τους. Που τα ξέρουν όλα, χωρίς να ασχολούνται με τίποτα.
Οι υπόγειες διαδρομές των μπλογκ, του φέιςμπουκ μοιάζουν χειρότερες από τις καφενόβιες κουβέντες και συκοφαντίες .Και είναι.
Γιατί εδώ λείπει ακόμα και το πρόσωπο .
Ξέδωσα!
Πάνος.


ΥΓ.:Τα ανώνυμα και γαργαλιστικά που μου τη δίνουν , δεν τα δημοσιεύω. Φτιάξε και συ ένα μπλογκ να έχεις να γράφεις ότι θες!
ΥΓ2.:Πολλοί θα το διαβάσουν, λίγοι θα το καταλάβουν, αλλά έπρεπε να γραφτεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν