Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίμνη, το χωριό μου!!!!

του Διαμαντή Διαμαντή

                                                            Για το χωριό μου έγραψα και εγώ μια μαντινάδα
                                                            γιατί ΄ναι το καλύτερο για ΜΕΝΑ στην Ελλάδα
                                                                                                 Ανώνυμη Μαντινάδα

Αγαπητέ Πάνο,
Σκιαγραφείς με χειρουργική ακρίβεια το ψυχογράφημα σου μέσα από τις πρώτες σειρές του δημοσιεύματος σου.
Πόσο κοντά είσαι στους χαρακτηρισμούς σου ‘’γεροξεκούτηδες συνταξιούχοι’’???
Πόση εμπλοκή έχεις με τα ‘’αδιάφορα μπαρόβια παιδάκια’’???
Ποιοι φίλοι σου άραγε ‘’περιμένουν τον Αύγουστο τους πελάτες με την καραμπίνα’’??? και πόσο ‘’στραγγισμένος σαν δημόσιος υπάλληλος’’ αισθάνεσαι???
Εμείς –οι άλλοι- δεν περιδιαβαίνουμε την παραλία αλλά την ζούμε, δεν χαζολογάμε ούτε χαζοκοιτάμε γιατί δεν είμαστε χαζοχαρούμενοι.

Η απαξίωση της αισθητικής που μας καταλογίζεις πηγάζει μόνο μέσα από τη δική σου στέρφα ματιά που βλέπει μόνο καλντερίμια από κυβόλιθους , άσπρες πέτρες Αλβανίας και κρεμαστές αποχετεύσεις. Εγώ βλέπω με τα δικά μου μάτια έναν  τόπο όμορφο με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του . Δεν θεωρώ την Λίμνη ένα οποιοδήποτε χωριό όπως εσύ στον τίτλο του άρθρου σου ‘’Λίμνη, ένα χωριό κι αυτή’’. Την θεωρώ το χωριό μου, την ρίζα μου , την πονάω και την αγαπώ όπως την οικογένεια μου , τον φίλο μου , και κάθε τι που αισθάνομαι δικό μου. Εσύ αδιαφορείς γιαυτήν , ειδάλλως δεν θα την χαρακτήριζες σαν ‘’ένα χωριό’’ και μπορεί να έμεινες σε αυτή για λόγους που μόνο εσύ γνωρίζεις , αλλά εγώ γυρνάω συνέχεια κοντά της γιατί αισθάνομαι ότι ανήκω εδώ.
Άφησε  κατά μέρος τα  ‘’κρυφό φασιστορατσιστικά’’ των άλλων που σου την ‘’δίνουν’’ και ξεκίνα με το δικό σου 2ο Υστερόγραφο ‘’πολλοί θα το διαβάσουν , λίγοι θα το καταλάβουν...............’’  μιας και ο  φασισμός αρχίζει με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι (Paul Valery Γάλλος Ποιητής).
Και αφού σαν άλλος ύπατος αρμοστής κάνεις τις προσαρτήσεις σου , μεταμφιέζεσαι ταχύτατα σε Κάπτεν Αμέρικα για να υπερασπιστείς –πως αλλάζουν οι καιροί- τον Πρόεδρο και την Λιμενική Επιτροπή.
Όσο για τον όρο που προσάπτεις , πρέπει να σου πω ότι δεν θεώρησα τον εαυτό μου ποτέ εγκάθετο (ετυμ: κάποιος που σκόπιμα τοποθετείται κάπου, εκτελώντας πιστά συγκεκριμένες εντολές, συνήθως για την επιδοκιμασία ή την αποδοκιμασία πολιτικών προσώπων). Δεν ξέρω βέβαια εάν εσύ θεωρείς εαυτόν εγκάθετο, ως διορισμένος εκ του συστήματος εκπαιδευτικός , παραλαμβάνοντας νέα παιδιά και δημιουργώντας ‘’αδιάφορα μπαρόβια παιδάκια’’ (εκπαιδευτικό σύστημα και κριτική ικανότητα μου φαίνεται το λένε αυτό).
Τα σχόλια σου δεν βοηθούν τον ‘’εποικοδομητικό’’ σκοπό , αλλά εντάσσονται στις ‘’κρίσεις μηδενισμού’’ με μοναδικό σκοπό να αναδείξουν τον κριτή .... δηλ εσένα . Δανείζομαι το υστερόγραφο σου «ΥΓ. Τα ανώνυμα και γαργαλιστικά που μου τη δίνουν , δεν τα δημοσιεύω. Φτιάξε και συ ένα μπλογκ να έχεις να γράφεις ότι θες». Αυτοπεποίθηση ή αλαζονεία ? επίγνωση ή χαμηλή αυτοπεποίθηση? Έχεις καταφέρει να ορίσεις μέσα σου που σταματά η αυτοπεποίθηση και που αρχίζει το ‘’ψώνιο’’ και η αλαζονεία?
Όσο επικίνδυνες είναι οι ανώνυμες υπόγειες διαδρομές των μπλογκς και συμφωνώ μαζί σου , άλλο τόσο επικίνδυνη είναι και η συνεχής επίκληση της νομιμότητας. Δεν μπορεί να ισχύει «το νόμιμο -για μένα νομιμοφανές- είναι και ηθικό».
Με τις επιλογές του φίλου μου του Καρατζούδη διαφωνώ ριζικά και επί της αρχής. Πιστεύω ότι έχει ‘’προσωπική φινέτσα’’ και δεν του αξίζουν οι επιλογές του.
Διαφωνώ με τις δημόσιες δηλώσεις του -μέσα από εδώ- για το περίπτερο , «διαφωνώ μεν αλλά είναι νόμιμο» και «έχει εγκριθεί από την προηγούμενη Λιμενική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο» , μ’ άλλα λόγια άλλοι φταινε που μπορεί να μην είχαν και σαφή αρμοδιότητα. Όπου αμφιβάλουμε ψάχνουμε και όταν στηρίζουμε κάτι το κάνουμε ξεκάθαρα για να μην κρατάμε τους διοικούμενους σε ομηρία. Δεν χρειάζεται να μπω από εδώ σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Διαμαντής Ε. Διαμαντής

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν