1 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Kireas.orgΤο 2012 έρχεται φέρνοντας μαζί του προκλήσεις και εκπλήξεις. To 2011, που φεύγει, επεφύλαξε πολλές αλλαγές αλλά και ανανέωση για τον Kireas.org.  Ο  Kireas.org  για άλλη μια φορά  βρέθηκε αντιμέτωπος με την  σάπια νοοτροπία που έχει οπισθοδρομήσει την περιοχή για πολλές δεκαετίες τώρα.  Ενάντια στην αναίσχυντη ψευδολογία, λασπολογία και  τον  πολιτικό αμοραλισμό ο Kireas.org   αντιπαράθεσε το  διάλογο, τη τεκμηρίωση και το επιχείρημα.  Μετά την  παραίτηση του πρόεδρου και μελών του ΔΣ τον Γενάρη τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ συγκρότησαν  μια  διοικούσα επιτροπή  που οδήγησε σε εκλογές και την ανάδειξη  του τωρινού  ΔΣ το Σεπτέμβρη του 2011.


Μέσα σε αυτές τις συνθήκες του 2011 ο Kireas.org  κατάφερε και ασχολήθηκε  με  μια σειρά από θέματα όπως το πρόβλημα της ρύπανσης του Βορείου Ευβοϊκού κόλπου συγκεντρώνοντας αναλυτικά στοιχεία και προωθώντας  τρόπους και δράσεις για την λύση του. Ασχολήθηκε με το θέμα της νομοθετικής προστασίας των νησιώτικων υγροτόπων του δήμου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας και την συνεχιζόμενη ρύπανση του ποταμού Κηρέα. Έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στην Κοινωφελή Εταιρεία του δήμου για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής,  αποτύπωσε γεωγραφικά τις προστατευόμενες αρχαιολογικές περιοχές και μνημεία του δήμου, και  κατέγραψε τα  προβλήματα υγείας και θαλάσσιας ρύπανσης από την κατασκευή της τεραστίας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που προγραμματίζεται στο Μαντούδι. 

Το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειών του απορροφήθηκε στον αγώνα ενάντια στην δημιουργία  ΒΙΠΕ με μια σειρά ενημερωτικών και άλλων δράσεων και παρεμβάσεων. Έναν αγώνα που ο Kireas.org  είχε ξεκινήσει από το 2010 ζητώντας κοινωνικό διάλογο. Η  έκκληση για διάλογο  σνομπαρίστηκε  από τον αβανταδορισμό  και την δολιότητα  της εξουσιολαγνικής αλογίας  και την ηγεμονική πώρωση για κυριαρχία και  επιβολή. Ο αγώνας ενάντια στην ΒΙΠΕ δημιούργησε εντάσεις και αποκάλυψε το πρόσωπο της τοπικής εξουσίας και των άξεστων παραβλαστημάτων της.  Ο αγώνας αυτός δεν σταμάτησε, συνεχίζεται με την ίδια δυναμική και φλόγα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας, τους  φορείς, συλλόγους  και άτομα που μας συμπαραστάθηκαν και συνεργάστηκαν σε όλους τους αγώνες μας μέσα σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο.  Ας  ευχηθούμε ότι το 2012 θα μπορέσουμε σαν κοινωνία να βρούμε μια κοινή γλώσσα και τον απαραίτητο  αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση  για το καλό του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν πολλά για τα οποία  μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το 2012 που έρχεται δυσοίωνο.  Όμως ελπίζουμε για το καλύτερο. Ενώ  είναι δύσκολο να αγνοήσει κανείς την ζοφερότητα  της  οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας που έχει διαμορφωθεί,  η υπέρμετρη απαισιοδοξία μπορεί εύκολα να γίνει  αυτοεκπληρούμενη προφητεία.  Υπάρχει μεγάλη  διορατικότητα στα  λόγια  του Βάτσλαβ Χάβελ που δανειζόμαστε για έμπνευση:  "Δεν είμαι αισιόδοξος ... . ούτε είμαι απαισιόδοξος ... .  απλά μεταφέρω την ελπίδα στην καρδιά μου. "

Χωρίς ελπίδα δεν πρόκειται ποτέ να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Με ανανεωμένη διάθεση,  ελπίδα και αισιοδοξία ο kireas.org  θα συνεχίσει τον αγώνα  για  την διαφύλαξη και αναβάθμιση του περιβάλλοντος  και την αειφόρο ανάπτυξη. Ας κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο που μπορούμε για το σήμερα, το  αύριο, και το μεθαύριο.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά γεμάτη ελπίδα και αισιοδοξία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε.


kireas.org
Ο σύλλογος όλων των δημοτών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.