Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Kireas.org



Το 2012 έρχεται φέρνοντας μαζί του προκλήσεις και εκπλήξεις. To 2011, που φεύγει, επεφύλαξε πολλές αλλαγές αλλά και ανανέωση για τον Kireas.org.  Ο  Kireas.org  για άλλη μια φορά  βρέθηκε αντιμέτωπος με την  σάπια νοοτροπία που έχει οπισθοδρομήσει την περιοχή για πολλές δεκαετίες τώρα.  Ενάντια στην αναίσχυντη ψευδολογία, λασπολογία και  τον  πολιτικό αμοραλισμό ο Kireas.org   αντιπαράθεσε το  διάλογο, τη τεκμηρίωση και το επιχείρημα.  Μετά την  παραίτηση του πρόεδρου και μελών του ΔΣ τον Γενάρη τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ συγκρότησαν  μια  διοικούσα επιτροπή  που οδήγησε σε εκλογές και την ανάδειξη  του τωρινού  ΔΣ το Σεπτέμβρη του 2011.


Μέσα σε αυτές τις συνθήκες του 2011 ο Kireas.org  κατάφερε και ασχολήθηκε  με  μια σειρά από θέματα όπως το πρόβλημα της ρύπανσης του Βορείου Ευβοϊκού κόλπου συγκεντρώνοντας αναλυτικά στοιχεία και προωθώντας  τρόπους και δράσεις για την λύση του. Ασχολήθηκε με το θέμα της νομοθετικής προστασίας των νησιώτικων υγροτόπων του δήμου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας και την συνεχιζόμενη ρύπανση του ποταμού Κηρέα. Έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στην Κοινωφελή Εταιρεία του δήμου για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής,  αποτύπωσε γεωγραφικά τις προστατευόμενες αρχαιολογικές περιοχές και μνημεία του δήμου, και  κατέγραψε τα  προβλήματα υγείας και θαλάσσιας ρύπανσης από την κατασκευή της τεραστίας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που προγραμματίζεται στο Μαντούδι. 

Το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειών του απορροφήθηκε στον αγώνα ενάντια στην δημιουργία  ΒΙΠΕ με μια σειρά ενημερωτικών και άλλων δράσεων και παρεμβάσεων. Έναν αγώνα που ο Kireas.org  είχε ξεκινήσει από το 2010 ζητώντας κοινωνικό διάλογο. Η  έκκληση για διάλογο  σνομπαρίστηκε  από τον αβανταδορισμό  και την δολιότητα  της εξουσιολαγνικής αλογίας  και την ηγεμονική πώρωση για κυριαρχία και  επιβολή. Ο αγώνας ενάντια στην ΒΙΠΕ δημιούργησε εντάσεις και αποκάλυψε το πρόσωπο της τοπικής εξουσίας και των άξεστων παραβλαστημάτων της.  Ο αγώνας αυτός δεν σταμάτησε, συνεχίζεται με την ίδια δυναμική και φλόγα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας, τους  φορείς, συλλόγους  και άτομα που μας συμπαραστάθηκαν και συνεργάστηκαν σε όλους τους αγώνες μας μέσα σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο.  Ας  ευχηθούμε ότι το 2012 θα μπορέσουμε σαν κοινωνία να βρούμε μια κοινή γλώσσα και τον απαραίτητο  αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση  για το καλό του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν πολλά για τα οποία  μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το 2012 που έρχεται δυσοίωνο.  Όμως ελπίζουμε για το καλύτερο. Ενώ  είναι δύσκολο να αγνοήσει κανείς την ζοφερότητα  της  οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας που έχει διαμορφωθεί,  η υπέρμετρη απαισιοδοξία μπορεί εύκολα να γίνει  αυτοεκπληρούμενη προφητεία.  Υπάρχει μεγάλη  διορατικότητα στα  λόγια  του Βάτσλαβ Χάβελ που δανειζόμαστε για έμπνευση:  "Δεν είμαι αισιόδοξος ... . ούτε είμαι απαισιόδοξος ... .  απλά μεταφέρω την ελπίδα στην καρδιά μου. "

Χωρίς ελπίδα δεν πρόκειται ποτέ να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Με ανανεωμένη διάθεση,  ελπίδα και αισιοδοξία ο kireas.org  θα συνεχίσει τον αγώνα  για  την διαφύλαξη και αναβάθμιση του περιβάλλοντος  και την αειφόρο ανάπτυξη. Ας κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο που μπορούμε για το σήμερα, το  αύριο, και το μεθαύριο.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά γεμάτη ελπίδα και αισιοδοξία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε.


kireas.org
Ο σύλλογος όλων των δημοτών

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν