Ο Γιώργος Τριάντης, επικεφαλής του συνδυασμού "Αναγέννηση Κηρέως", κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηρέως, κατά τη συνεδρίασή του στις 30 Μαϊου επειδή:
α. Παρέλειψαν ουσιαστικά και βασικά της απόφασης, όπως η διάκριση της μεταλλειοκτησίας της ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ, δηλαδή δεν περιλαμβάνεται η απόφασή μας, η οποία ότι για το θέμα της μεταλλειοκτησίας και της χρήσης γης του δήμου θα το συζητήσουμε χωριστά από την περιβαλλοντική μελέτη της ΒΙΟΜΑΓΝ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου δημοπρατήθηκε το μήνα Μάιο του 2009 από τη Νομαρχία Ευβοίας και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί. Αντί αυτής, γράφτηκε ότι με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα επανεξετάσουμε τις μεταλλευτικές περιοχές, γιατί είναι το οριστικό εργαλείο με το οποίο θα καθορίσουμε εκ νέου τις χρήσεις γης του δήμου.
β. Δεν του χορηγήθηκαν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της υπ' αριθμ. 109/09 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου .
Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)» Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα