Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kireas.org:Η απάντηση μας στο Christo

Η αλήθεια είναι ότι η νεκρα-αναστημένη απο πτώχευση ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ δεν εξορύσσει τίποτα, δεν διαθέτει εξορυκτικό ή σχετικό μηχανολογικό εξοπλισμό και δεν λειτουργεί μεταλλεία πουθενά. Δεν εχουμε βρει δημοσιευμένους ισολογισμούς αυτης της εταιρειας για 10 χρόνια τώρα (Όλες οι ΑΕ απο το νόμο οφείλουν να δημοσιεύουν τους ισολογισμούς τους κάθε χρόνο). Ο όμιλος στον οποίο ανήκει δεν δραστηριοποιείται στο μεταλλευτικό χώρο.

H επίσημη έδρα της ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ είναι Ομήρου 58 (γωνία με Σκουφά) Τ.Κ. 10672 στο Κολωνάκι (δες έγγραφα της ίδιας της "εταιρείας" στο τέλος). Στην ίδια διεύθυνση βρίσκεται τo MEET BAR , γραφεία συμβολαιογράφων, δικηγόρων και οφθαλμίατρων. Στην εισοδο της πολυκατοικίας στην οδό Ομηρου 58 δεν υπαρχει πουθενά κουδούνι ή πινακίδα με το όνομα ΒΙΟΜΑΓΝ. Τα δε τηλεφωνα που δινει σαν τηλεφωνα της έδρας της η ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ (2103606843, 2103606853 και 2103606855) στον τηλεφωνικό κατάλογο Αθηνών ειναι καταχωρημένα στην εταιρεία δικηγόρων ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ που εχει την ιδια διεύθυνση (Ομήρου 58).

Ο σύλλογος έχει από καιρό ζητήσει περισσότερες πληροφορίες για αυτή την εταιρεία από τον δήμο αλλά δεν έχει λάβει τίποτα ακόμη. Πιθανόν και ο δήμος να εχει άγνοια.

Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαία την συμπερίληψη του κάμπου του Κυμασίου μέχρι την θάλασσα (στο χώρο του ναυπηγείου) στην αίτηση της ΒΙΟΜΑΓΝ. Ίσως η όλη αίτηση να γίνεται για την απόκτηση δικαιωμάτων μεταλειοκτησίας σε αυτό το χώρο και πρόσβαση στο λιμάνι.

Δυστυχώς τα δικαιώματα που αποκτά ο μεταλλειοκτήτης συμπεριλαμβάνουν και αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από τον Μεταλλευτικό Κώδικα (ΦΕΚ 277/Α/5-10-73) και το ΚΥΑ για την βιομηχανία για να δείτε το μέγεθος και την σοβαρότητα των επιπτώσεων της μεταλλειοκτησίας. (http://www.ypan.gr/fysikoi_poroi/pdf/mk.doc)

"Άρθρον 15. Το δικαίωμα κυριότητος επί μεταλλείου (μεταλλειοκτησία) παραχωρείται μετά προηγουμένην μεταλλευτικήν έρευναν

΄Αρθρον 128.- 1. Επιτρέπεται η αναγκαστική απαλλοτρίωσις αστικών ή αγροτικών ακινήτων, κειμένων εντός ή εκτός του χώρου του μεταλλείου, ή η εις βάρος αυτών σύστασις εμπραγμάτων δικαιωμάτων προς τον σκοπόν εκτελέσεως έργων προοριζομένων διά την εκμετάλλευσιν των μεταλλείων, οίον στοών, φρεάτων, ορυγμάτων, εκσκαφών, πλατειών προς εναπόθεσιν μεταλλευμάτων ή απορριμάτων (στείρων), οικοδομών προς εγκατάστασιν μηχανημάτων, εργοστασίων διαλογής, εμπλουτισμού, καμινείας, και μεταλλουργικής επεξεργασίας, γραφείων, αποθηκών, κατοικιών υπαλλήλων και εργατών, οδών, σιδηροδρόμων, εναερίων συστημάτων μεταφοράς, εγκαταστάσεων αποβαθρών φορτώσεως, υδραγωγείων κλπ. του σκοπού τούτου λογιζομένου ως δημοσίας ωφελείας. 2. Ωσαύτως είναι επιτρεπτή η αναγκαστική απαλλοτρίωσις ιδιοκτησιών, περί ων η προηγουμένη παράγραφος οσάκις εκ των υπογείων ή επιφανειακών εργασιών εκμεταλλεύσεως, τίθενται εν κινδύνω τα επί των ιδιοκτησιών τούτων κτίσματα ή η ζωή ή η υγεία των εν αυταίς οικούντων.

΄Αρθρον 136.- Η αναγκαστική απαλλοτρίωσις ακινήτου συνεπάγεται αυτοδικαίως και την απαλλοτρίωσιν παντός επ' αυτού υπάρχοντος κτίσματος, μονίμου κατασκευής, δένδρου ή φυτείας ως και πάντων των κατά άρθρα 953 και επόμενα του Αστικού Κώδικος συστατικών του πράγματος, έστω και αν ταύτα δεν περιελήφθησαν ρητώς εις την περί κηρύξεως της απαλλοτριώσεως απόφασιν.

'Αρθρον 140.- Εάν ο μεταλλειοκτήτης επιχειρή εργασίας ή εν γένει έργα εκμεταλλεύσεως είτε υπό κατωκημένα ή μη κτίρια ή υπό χώρους εις τους οποίους γίνονται άλλα βιομηχανικά έργα, είτε εν τη αμέσω γειτονία των κτιρίων ή των χώρων τούτων ή και ετέρων μεταλλείων, οφείλει εγγύησιν, ότι εάν εκ των εργασιών και έργων εκείνων προκύψη εις τους ιδιοκτήτας αυτών ζημία, θέλει επανορθώσει αυτήν. 2. Η εγγύησις εν διαφωνία των ενδιαφερομένων μερών καθορίζεται υπό του μονομελούς πρωτοδικείου της Περιφερείας ένθα κείνται τα κτίρια ή οι χώροι, δικάζοντος κατά την διαδικασίαν των ασφαλιστικών μέτρων και κατατίθεται εις το Ταμείον Παρακαταθηκών και Δανείων ή εις μίαν των ανεγνωρισμένων Τραπεζών. 3. Η κατά την προηγουμένην παράγραφον καθοριζομένη εγγύησις δύναται να συνίσταται και εις εγγυητικήν επιστολήν ανεγνωρισμένης Τραπέζης κατατεθειμένης εις τον Προϊστάμενον της Υπηρεσίας Μεταλλείων της Περιφερειακής Διοικήσεως εις την περιφέρειαν της οποίας κείται το μεταλλείον. 4. Εκλιπόντων των λόγων δι' ους παρεσχέθη η εγγύησις, αύτη αποδίδεται εις τον δικαιούχον κατά την ην παρεσχέθη διαδικασίαν. 5. Εν πάση περιπτώσει ουδεμία οφείλεται αποζημίωσις δι' οικοδομάς ή άλλα έργα του ιδιοκτήτου του χώρου άτινα εγένοντο καθ' ον χρόνον ο ιδιοκτήτης του χώρου δι' επιμελείας κοινού ανθρώπου ηδύνατο να προϊδη την εις αυτά εκ της εκμεταλλεύσεως επελευσομένην ζημίαν.

΄Αρθρον 142.-

2. Προκειμένου όμως περί περιοχών αι οποίαι παρουσιάζουν αξιόλογον μεταλλευτικόν ενδιαφέρον ή υφίστανται ή πρόκειται να ιδρυθούν εν αυταίς αξιόλογοι μεταλλευτικαί ή μεταλλουργικαί εγκαταστάσεις, δύναται δια Πρ. Δ/των εκδιδομένων προτάσει του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, να χαρακτηρίζωνται αύται, ως <<μεταλλευτικαί περιοχαί>> και να απαγορεύηται η εντός αυτών ανάπτυξις ετέρων δραστηριοτήτων, εφ' όσον εκ τούτων παρακωλύεται η άσκησις της μεταλλείας ή αι εργασίαι των μεταλλευτικών ή μεταλλουργικών εγκαταστάσεων, ή, εκ της ασκήσεως της μεταλλείας ή εκ των, κατά τα άνω, εργασιών παρεμποδίζεται η ανάπτυξις των ετέρων δραστηριοτήτων. Προσέτι δια την άσκησιν της μεταλλείας ή δια την λειτουργίαν των μεταλλευτικών ή μεταλλουργικών εγκαταστάσεων εντός των, κατά τα άνω, χαρακτηριζομένων μεταλλευτικών περιοχών, υποχωρούν και έτεροι λόγοι δημοσίου συμφέροντος, εξαιρέσει των αναγομένων εις την ασφάλειαν της χώρας ή εις την ασφάλειαν των κτισμάτων και των εν αυτοίς οικούντων.

Το ΚΥΑ για την Βιομηχανία (αρθ.5 &3β σελ. 27) προβλέπει και την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας σε αυτες τις επιχειρήσεις (http://www.minenv.gr/4/42/00/kya%20viomixania/KYA%20viomixania%20teliko.doc)"

Φωτογραφιες απο την έδρα της

Το κτήριο που είναι η έδρα της ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ (Ομήρου 58 στο Κολωνάκι)

Η είσοδος της έδρας της ΒΙΟΜΑΓΝ

Η διεύθυνση της έδρας της ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ. (Ομήρου 58) Δεν υπάρχει καμιά πινακίδα στην είσοδο να επισημαίνει την ύπαρξη της στη πολυκατοικία. Μικρότερα δικηγορικά γραφεία έχουν τις ταμπέλες τους

Περισσότερα στο http://kireas.org/smf/index.php?topic=545.0

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ-ΝΕΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-

ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ο Αρχ/της Κλήμης Ζώκαρης -εξ Αιδηψού, «ουκ ασήμου πόλεως πολίτης»-, έχει μία ακατάπαυστη πνευματική δημιουργία και παραγωγή στη θεολογική και φιλοσοφική σκέψη. Το τελευταίο χρονικά έργο του ο «Ωριγένης» είναι ένα σύγγραμμα άρτιο και ολοκληρωμένο μέσα στη θεολογική και φιλοσοφική γραμματεία μας. Αποδεικνύει το εύρος των γνώσεων του πάνω στην Αρχαία Ελληνική σκέψη - Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρος, Κυνικοί, Στωικοί - αλλά και το βάθος της θεολογικής του παιδείας και το ύψιστο βεληνεκές των ερευνών του και των θεολογικών του μελετών που με τον τίτλο «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ανέρχονται σε 10 τόμους! Αν δε σε αυτούς τους τόμους προστεθεί η λάμψη και η γοητεία του προσωπικού του ύφους, συγκροτούν μία ΑΡΙΣΤΗ πραγματεία πάνω σε θεολογικά θέματα και στους Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόλις μου έστειλε τον «ΩΡΙΓΕΝΗ» -ήταν καλοκαίρι στην Αιδηψό-τον διάβασα και ένοιωσα μεγάλη πνευματική απόλαυση. Τελώ πράγματι κάτω από τη γοητεία της Νέας αυτής μελέτης του και θ