Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιστοσελίδα του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας






Ο ιστότοπος  του 2ου Γραφείου ΔΔΕ Ευβοίας αποτελείται από τους εξής τομείς:

Α) Υπηρεσίες

Στη σελίδα αυτή υπάρχουν τα διαγράμματα ροής για τις υπηρεσίες του Γραφείου μας και αναλυτικά οι υπεύθυνοι συνάδελφοι ανά εργασία. Τα μπλε γράμματα στα διαγράμματα είναι σύνδεσμοι προς τις αντίστοιχες σελίδες με αναλυτικές πληροφορίες ανά άτομο ή ανά τμήμα. Με τα διαγράμματα αυτά μπορεί ο επισκέπτης της σελίδας να εντοπίσει άμεσα και εύκολα, ποιος συνάδελφος είναι υπεύθυνος για κάθε εργασία του Γραφείου μας αλλά και ποιες είναι οι υπηρεσίες του Γραφείου.

Β) Σχολεία

Εδώ υπάρχει  πίνακας με όλες τις Σχολικές μονάδες  που υπάγονται στις αρμοδιότητες του 2ου Γραφείου ΔΔΕ Ευβοίας. Τα σχολεία εμφανίζονται είτε σε προβολή πίνακα είτε σε προβολή χάρτη με το πάτημα του αντίστοιχου κουμπιού. Ο χάρτης είναι διαδραστικός και μπορεί να γίνει αναζήτηση σχολείων βάση κριτηρίων όπως τα μόρια μετάθεσης, το είδος της σχολικής μονάδας, ο Δήμος κλπ. Επίσης ο χρήστης μπορεί να λάβει οδηγίες μετάβασης προς κάποια σχολική μονάδα από οποιδήποτε σημείο του κόσμου. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής όλων των στοιχείων των σχολικών μονάδων σε πίνακα excel ή σε άλλη μορφή. Ο τομέας αυτός μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος σε νεοπροσληφθέντες ή νεοδιορισθέντες συναδέλφους.

Γ) Εκπαιδευτικοί

Στον τομέα  αυτό εμφανίζονται κατηγοριοποιημένες ανακοινώσεις που αφορούν τους συνάδελφους  εκπαιδευτικούς, είτε πρόκειται για  μόνιμα διορισμένους είτε για αναπληρωτές και ωρομίσθιους. Συγκεκριμένα υπάρχουν ανακοινώσεις για μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις, προσλήψεις, διορισμούς, προαγωγές,  σεμινάρια, επιμορφώσεις, εκδηλώσεις, αλλά και αιτήσεις αδειών κλπ.

Δ) Μαθητές

Σημαντική ενότητα που αφορά στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας με ανακοινώσεις για τις εξετάσεις, προσκλήσεις συμμετοχής σε δράσεις και εκδηλώσεις, δημοσίευση μαθητικών διαγωνισμών κλπ.

Ε) Ιδιωτική Εκπαίδευση

Η κατηγορία  αυτή χωρίζεται σε τρεις υποκατηγορίες: α) για τα φροντιστήρια, β) για τα ιδιωτικά σχολεία και γ) για την εκπαίδευση κατ' οίκον. Εδώ υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα έντυπα, δηλώσεις, ανανεώσεις αδειών, κλπ.

ΣΤ) Τράπεζα θεμάτων

Στην τράπεζα  θεμάτων συγκεντρώνεται εκπαιδευτικό υλικό καθώς και θέματα προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων παρελθόντων ετών από τις Σχολικές μονάδες της περιοχής μας. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν τα θέματα που έχουν βάλει στα παρελθόντα σχολικά έτη ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη χρήσιμη βάση δεδομένων κυρίως για μαθητές αλλά και για νέους εκπαιδευτικούς.

Ζ) Νομοθεσία

Στην ενότητα  αυτή υπάρχουν οι σημαντικότερες εγκύκλιοι, νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και  προεδρικά διατάγματα που αφορούν  στην Παιδεία και τη δημόσια και  ιδιωτική εκπαίδευση.

Η) Οικονομικά

Χρήσιμα αρχεία για τα οικονομικά και τη μισθοδοσία.

Θ) Forum

Δημόσιες  συζητήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όσους άλλους πολίτες ενδιαφέρονται για τα θέματα Παιδείας.

Ι) Σύνδεσμοι

Χρήσιμοι σύνδεσμοι προς ιστότοπους που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την παιδεία και τη δημόσια εκπαίδευση.

Θ) Επικοινωνία

Φόρμα επικοινωνίας με το 2ο Γραφείο ΔΔΕ Ευβοίας και αναφορά των στοιχείων επικοινωνίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ-ΝΕΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-

ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ο Αρχ/της Κλήμης Ζώκαρης -εξ Αιδηψού, «ουκ ασήμου πόλεως πολίτης»-, έχει μία ακατάπαυστη πνευματική δημιουργία και παραγωγή στη θεολογική και φιλοσοφική σκέψη. Το τελευταίο χρονικά έργο του ο «Ωριγένης» είναι ένα σύγγραμμα άρτιο και ολοκληρωμένο μέσα στη θεολογική και φιλοσοφική γραμματεία μας. Αποδεικνύει το εύρος των γνώσεων του πάνω στην Αρχαία Ελληνική σκέψη - Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρος, Κυνικοί, Στωικοί - αλλά και το βάθος της θεολογικής του παιδείας και το ύψιστο βεληνεκές των ερευνών του και των θεολογικών του μελετών που με τον τίτλο «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ανέρχονται σε 10 τόμους! Αν δε σε αυτούς τους τόμους προστεθεί η λάμψη και η γοητεία του προσωπικού του ύφους, συγκροτούν μία ΑΡΙΣΤΗ πραγματεία πάνω σε θεολογικά θέματα και στους Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόλις μου έστειλε τον «ΩΡΙΓΕΝΗ» -ήταν καλοκαίρι στην Αιδηψό-τον διάβασα και ένοιωσα μεγάλη πνευματική απόλαυση. Τελώ πράγματι κάτω από τη γοητεία της Νέας αυτής μελέτης του και θ