Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΠΗΛΙΟΥ: Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !


Κυβέρνηση, Τοπική Διοίκηση και η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, έρχονται εκβιαστικά και με πρόσχημα την ανεργία να μας επιβάλλουν τον χαρακτηρισμό της Περιοχής μας ως Βιομηχανική (ΒΙ.ΠΕ.). Μάλιστα υπάρχει ήδη πρόταση από την ΤΕΡΝΑ για εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυσικού αερίου.
Ψέμα: Ως χτες μας διαβεβαίωναν πως θα υπάρξει ανάπτυξη ήπιας μορφής.
Αλήθεια: Με υπόγειες εκβιαστικές και ύπουλες ενέργειες, η πλειοψηφία της Τοπικής μας Διοίκησης υπερψήφισε τη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. που σημαίνει τεράστιο πλήγμα για τον φυσικό
μας πλούτο, την υγεία του λαού μας, τον τουρισμό, την αγροτική ανάπτυξη κλπ.
Ψέμα: Λένε πως η πρόταση ανάπτυξης της ΤΕΡΝΑ θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας για να δουλέψουν οι άνεργοι της περιοχής.
Αλήθεια: 85 θα είναι οι θέσεις αυτές, εκ των οποίων οι 70 θα αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό και 15 ανειδίκευτους εργάτες κυρίως ντόπιους, που τα εργασιακά τους δικαιώματα θα είναι οικτρά, βάσει της νέας κατάστασης και των νόμων του μνημονίου.
Ψέμα: Θα υπάρξει ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής.
Αλήθεια: Αν η ανάπτυξη είναι η παραπάνω, τότε επαγγέλματα και τομείς όπως ο τουρισμός, η γεωργία και η κτηνοτροφία που ως ένα βαθμό έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, όχι μόνο θα καταστραφούν, αλλά θα δημιουργήσουν νέα στρατιά ανέργων και μετανάστευσης του πληθυσμού μας. Επιπλέον η περιοχή θα δεχτεί τεράστια πτώση της επισκεψιμότητας και ουδείς πλέον θα θαυμάζει τη Β. Εύβοια για την φυσική της ομορφιά και το αγνό περιβάλλον της!
Ψέμα: Μας λένε πως άλλη ελπίδα ανάπτυξης πλην της ΒΙ.ΠΕ. και τα σχέδια της ΤΕΡΝΑ δεν υπάρχουν.
Αλήθεια: Έχουμε τεράστια πλεονεκτήματα βάσει του φυσικού και ορυκτού πλούτου της περιοχής μας, για να αναπτυχθούμε με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον που μας φιλοξενεί. Βέβαια, εδώ αναγκαστικά, μπαίνει και το ζήτημα της πίεσης για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης που η όποια ανάπτυξη θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τα πλούτη των πολυεθνικών. Η κεντρική εξουσία και το σημερινό οικονομικό- πολιτικό σύστημα, θέτει τα κεντρικά πλαίσια της ανάπτυξης ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Αυτή είναι η ρίζα των δεινών. Ο λαός αν απορρίψει την μοιρολατρία, θα ανακαλύψει πως κατέχει τις τύχες του μέλλοντος του στα χέρια του.
Αρχικά, πρέπει να αποτρέψουμε τον χαρακτηρισμό της περιοχής μας ως ΒΙ.ΠΕ. Στη συνέχεια να σπάσουμε τον εκβιασμό που μας βάζει η ρίζα του κακού που προαναφέραμε, αυτή δηλαδή που με το μαχαίρι στο λαιμό και με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» μας βάζει το δίλλημα μεταξύ της ανεργίας και της οποιασδήποτε –άναρχης- ανάπτυξης.
Ως Σύλλογος, αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στο Συντονιστικό Αγώνα ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ. στη Β. Εύβοια. Καλούμε όλους να υπογράψουν ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ. και να συμμετάσχουν στην παρέμβαση στις 25 Αυγούστου στην συνεδρίαση της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας ώστε να μην γνωμοδοτήσει θετικά για τη ΒΙ.ΠΕ. στη Β. Εύβοια.
Επίσης καλούμε όλους το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη και ώρα 8:30 μ.μ. στην πλατεία Πηλίου στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιήσουμε για τα παραπάνω ζητήματα.  

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ !!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ-ΝΕΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-

ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ο Αρχ/της Κλήμης Ζώκαρης -εξ Αιδηψού, «ουκ ασήμου πόλεως πολίτης»-, έχει μία ακατάπαυστη πνευματική δημιουργία και παραγωγή στη θεολογική και φιλοσοφική σκέψη. Το τελευταίο χρονικά έργο του ο «Ωριγένης» είναι ένα σύγγραμμα άρτιο και ολοκληρωμένο μέσα στη θεολογική και φιλοσοφική γραμματεία μας. Αποδεικνύει το εύρος των γνώσεων του πάνω στην Αρχαία Ελληνική σκέψη - Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρος, Κυνικοί, Στωικοί - αλλά και το βάθος της θεολογικής του παιδείας και το ύψιστο βεληνεκές των ερευνών του και των θεολογικών του μελετών που με τον τίτλο «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ανέρχονται σε 10 τόμους! Αν δε σε αυτούς τους τόμους προστεθεί η λάμψη και η γοητεία του προσωπικού του ύφους, συγκροτούν μία ΑΡΙΣΤΗ πραγματεία πάνω σε θεολογικά θέματα και στους Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόλις μου έστειλε τον «ΩΡΙΓΕΝΗ» -ήταν καλοκαίρι στην Αιδηψό-τον διάβασα και ένοιωσα μεγάλη πνευματική απόλαυση. Τελώ πράγματι κάτω από τη γοητεία της Νέας αυτής μελέτης του και θ