Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η κατάσταση του Κράτους

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη μείωση του όγκου του Κράτους, τις υποχρεώσεις του Δημοσίου και το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, δίνουν τα στοιχεία των αρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών της χώρας.
Αναλυτικά :
Η μείωση του όγκου του Κράτους : Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 200 χιλιάδες και για τα έτη 2010 και 2011 εκδόθηκαν μόλις 7.385 εγκρίσεις νέων προσλήψεων τακτικού προσωπικού έναντι περίπου 80 χιλιάδων αποχωρήσεων. Παράλληλα, ο αριθμός των συμβασιούχων μειώθηκε κατά 70%, από 120 χιλιάδες σε 35 χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ συνολικά το μισθολογικό κόστος περιορίστηκε κατά 15%.
Oι υποχρεώσεις του Δημοσίου : Στο ύψος των 6,51 δις ευρώ διαμορφώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου στο πρώτο οκτάμηνο του 2011. Τα υπουργεία είχαν συνολικά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 938 εκατ. ευρώ, οι ΟΤΑ 963 εκατ. ευρώ, τα νοσοκομεία 1,73 δις ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία 2,64 δις ευρώ και τα λοιπά ΝΠΔΔ υποχρεώσεις 234 εκατ.ευρώ.
Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης : Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011 στο ύψος των 20,4 δις ευρώ.
Το έλλειμμα αυτό προέκυψε από τα μηνιαία στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης του α΄ οκταμήνου του 2011, που καταρτίζονται σε ταμειακή βάση και αποτελούνται από τα έσοδα, τα έξοδα, το αποτέλεσμα (έλλειμμα ή πλεόνασμα) και τη χρηματοδότηση του ελλείμματος ή τη διάθεση του πλεονάσματος.
Συνολικά, τα έσοδα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011, έφτασαν τα 52,2 δις ευρώ, ενώ τα έξοδα στα 72,6 δις ευρώ.
Ωστόσο, στο διάστημα αυτό :
■ Τα έσοδα των ΝΠΔΔ διαμορφώθηκαν σε 3,5 δις ευρώ, ενώ τα έξοδά τους ανήλθαν σε 2,8 δις ευρώ.
■ Τα έσοδα των ΟΤΑ έφθασαν τα 4,7 δις ευρώ και τα έξοδα τα 3,6 δις ευρώ.
■ Τα έσοδα αθροιστικά των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων ανήλθαν σε 32 δις ευρώ και τα έξοδά τους σε 32,3 δις ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, από το σύνολο των 894 φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στοιχεία για τον Ιούλιο του 2011 απέστειλαν οι 827.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,