Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το θεώρημα και η ευκαιρία της Πεταλούδας



 ΠΒ
Μια πεταλούδα περιμένει την επόμενη Κυριακή να αναστατώσει όλο τον κόσμο.
Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης απειλεί να φέρει τα πάνω κάτω , να απαγκιστρώσει την Ελλάδα από το καρκίνωμα του δικομματισμού και να δώσει την Ελπίδα για μια διαφορετική πορεία ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα που πνίγουν λαούς και κάνουν τραπεζίτες πρωθυπουργούς.
Η εθνικά προδοτική συμμαχία ΠΑΣΟΚΝΔΛΑΟΣ, απελπισμένη μετράει τα κουκιά των μυστικών γκάλοπ και βλέπει ότι παρά τον παροξυσμό του ψεύδους , της αλαζονείας και της ηλιθιότητας των προεκλογικών της τεχνασμάτων , κινδυνεύει να γίνει ..νούμερο
ασήμαντο και μικρό.
Ένας κόσμος εγκλωβισμένος στις υποχρεώσεις της διαπλοκής για μια 30ετία, ανοίγει τα μάτια του και βλέπει ότι τα πρασινομπλέ του όνειρα στοιχίζουν στη χώρα μας την αιώνια σκλαβιά στο ΔΝΤ και στη Τρόικα.
Παράλληλα ένας ολόκληρος κόσμος περιμένει. Κατ’ αρχή η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία με το μαχαίρι στο λαιμό  από τις τράπεζες και το διεθνές κεφάλαιο, αναμένουν την ελπίδα από το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Ελλάδα. Αυτής που θα ξεκινήσει τον άνεμο, που θα φυσήξει διαφορετική πορεία, από την υποτέλεια στο διεθνές κεφάλαιο.
Το πείραμα στην Ελλάδα με το πειραματόζωο «Ελληνικός λαός», δεν πρέπει να πετύχει.
Τα αστικά χοντρογούρουνα με τη μεταμφίεση Βαγγελοαντωνάκης και τη προώθηση των χρηματοδοτούμενων καναλαρχών, πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους στη κάλπη της Κυριακής.
Ποτέ άλλοτε η ευκαιρία της απαλλαγής δεν ήταν τόσο κοντά. Είναι καθήκον του κάθε ψηφοφόρου να πάει, να ψηφίσει και κύρια να καταψηφίσει την προδοτική πολιτική των συνεταίρων.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε μέχρι τη Κυριακή την πολιτική ξευτίλα των προδοτών της χώρας, των εγκαθιδρυτών της κοινοβουλευτικής χούντας της διετίας.
Να ξεπεράσουμε τον καλπονοθευτικό  εκλογικό τους νόμο με τη συμμετοχή όλων, δίνοντάς τους το μικρότερο δυνατό ποσοστό στις προσδοκίες τους, για την λεηλασία και το ξεπούλημα της χώρας.
Δεν υπάρχει ώρα για την ανάδειξη των διαφορετικών απόψεων ή την διεκδίκηση μικροκομματικών συμφερόντων.
Ή αυτοί ή εμείς.
Δώστε κουράγιο και στους τελευταίους που τους έμειναν, να τους εγκαταλείψουν.
Ξεμπροστιάστε όσους ντρέπονται να σας πουν τι ψηφίζουν και «αλλαξοπιστήστε» τους.
Υπάρχει δρόμος για μια νέα Ελλάδα και περνάει από την κάλπη της Κυριακής.
Να μη πατήσουμε τη πεταλούδα και να την αφήσουμε να πετάξει, για να ταρακουνήσει τον παγκόσμιο αέρα.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν