Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μητροπέτρος:αναστολή λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ στην μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου


Εις μνήμη Ανδρέα Παπανδρέου!
16 χρόνια από τον θάνατό του!

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

Είναι πράγματι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε στην χώρα μας.
Ποιός πραγματικά περίμενε αυτά που βιώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός;
Ποιός περίμενε τέτοια μεταστροφή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, μιας πολιτικής που φέρνει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού σε απόγνωση και σε πλήρη αδυναμία να  εκπληρώσει τις βασικές του ανάγκες.
Μου έρχονται στη μνήμη η κοινωνική πολιτική, το κοινωνικό κράτος υπηρέτης του λαού,  τα περήφανα γηρατειά, οι νέοι, το μέλλον της χώρας, η εθνική υπερηφάνεια, η αδούλωτη Ελληνική λεβεντιά, η λαϊκή κυριαρχία και η περίφημη και ιστορική ρήση «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».!
Είναι όλα αυτά που έλεγε και εφάρμοζε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου.

Υπήρχε σήμερα περίπτωση να έμενε απαθής σε αυτή την «κατάντια» που έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία οι πολιτικά «νόθοι» επίγονοί του;
Υπήρχε περίπτωση να ήταν «δηλωσίας» της εκχώρησης της εθνικής ανεξαρτησίας στους ξένους τοκογλύφους;
Θα άφηνε να αλωνίζουν στη χώρα οι εξωθεσμικοί παράγοντες και επιτηρητές του Δ.Ν.Τ. και της Κας Μέρκελ;
Θα θυσίαζε την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού για τη διάσωση του ΕΥΡΩ ;
Θα γκρέμιζε το όποιο κοινωνικό κράτος και θα αποψίλωνε κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων;
Δεν πιστεύω πως θα άφηνε απροστάτευτους τους άνεργους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους! τους πολύτεκνους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους νέους και τις μητέρες!
Δεν θα άφηνε, το χρηματοπιστωτικό αεριτζίδικο κεφάλαιο να κατέτρωγε τις σάρκες της χώρας μας αλλά και της «Ευρώπης των λαών» όπως πάντα έλεγε και είχε οραματιστεί, την Ευρώπη από τα Ουράλια όρη μέχρι την Ιβηρική χερσόνησο!
Δεν θα άντεχε, τέλος, να έβλεπε το κίνημα, όπως το κατάντησαν σε αυτήν την εκλογική ξεφτίλα, με τάσεις αυτοκτονικές και τελικού διασυρμού!
Αν μπορούσε να παρέμβει, θα ζητούσε σήμερα, προ των εκλογών της 17ης Ιούνη, την άμεση Αναστολή λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ,  ως υπερήφανος και αξιοπρεπής πολιτικός άνδρας.
Δεν θα άντεχε να έβλεπε  αυτή την πολιτική κατάντια και εκλογική κατρακύλα.!
Από την μια πλευρά η Δεξιο-δεξιά…να συσπειρώνεται για να αποτρέψει, δήθεν, την επέλαση της «επάρατης» αριστεράς, σπέρνοντας τον φόβο και το τρόμο στους πολίτες, και από την άλλη πλευρά, ένας Συνασπισμός ρευμάτων και θέσεων, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ικανός να ανατρέψει, μέσω της πίεσης του λαού, αυτά που έχουν δέσει τους Έλληνες αλλά και τα παιδιά τους, χειροπόδαρα.!
Οι διοικούντες το ΠΑΣΟΚ, στην μέση, αγωνιούν,  που ενώ ο κόσμος τους έχει περιφρονήσει, με πόνο ψυχής αρκετοί, να πιστεύουν ακόμα ότι με τις εμμονές τους προσφέρουν στο τόπο και όχι μόνο στην δική τους ματαιοδοξία.!
Σήμερα, σε αυτή την διαφαινόμενη γενική ανατροπή δεν έχει νόημα πλέον το ταμπούρωμα πίσω από την ιστορία, χωρίς να βάζουμε μπροστά την σωτηρία της χώρας και όχι την σωτηρία  μόνο των δανειστών –τοκογλύφων.!
Είναι ιστορική η ευθύνη και η πρόκληση.
Εδώ και τώρα, αναστολή λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ ….όπως πιστεύω θα ήθελε στην μνήμη του και ο Ανδρέας Παπανδρέου, πριν την οριστική γελοιοποίηση αυτού του κινήματος που γέμισε ελπίδες το λαό και πρόσφερε πολλά στο μη προνομιούχο πολίτη, παλαιότερα, αλλά και γενικά στην κοινωνία της χώρας μας και της Ευρώπης.
Είναι αδήριτη ανάγκη, μπροστά στον πραγματικό κατήφορο που …εγγυάται η… δεξιά με όλα τα προσωπεία της, η συσπείρωση του άλλου πόλου!
Είναι το πρώτο βήμα…!  Αμέσως μετά βλέπουμε και κρίνουμε..!

Χαλκίδα 22/5/2012
Γιώργος Δ. Μητροπέτρος
Οικονομολόγος 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,