Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων


  Έναρξη Λειτουργίας Ενιαίου Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων , Εφοδίων και Εισροών

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γνωστοποιεί ότι το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών (Νόμος 3955/2011, ΦΕΚ 89Α΄/2012) είναι ήδη σε λειτουργία και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία εγγραφής.
Υποχρέωση εγγραφής στο παραπάνω Μητρώο, έχουν όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών, εφόσον:

  1. Αγοράζουν ή μεσολαβούν στην αγορά των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και των προϊόντων που προέρχονται από το πρώτο στάδιο επεξεργασίας και μεταποίησης αυτών, τα οποία παράγονται στην Ελληνική Επικράτεια.
  2. Προμηθεύουν τον Έλληνα παραγωγό με προϊόντα κάθε μορφής, είτε παράγονται στην Ελληνική Επικράτεια, είτε εισάγονται που χρησιμοποιούνται κατά την διαδικασία και για τους σκοπούς παραγωγής των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής (εφόδια ή εισροές).
Ειδικότερα:
ü  Έμποροι Νωπών Οπωροκηπευτικών •
ü  Εγκεκριμένες Επιχειρήσεις Ζωοτροφών (Εξαιρούνται οι κτηνοτρόφοι που παράγουν ζωοτροφές για ιδιοκατανάλωση)
ü  Έμποροι Ζωϊκών Προϊόντων και Προϊόντων Ζωικής προέλευσης 
ü  Εγκεκριμένες εγκαταστάσεις Κρέατος και Προϊόντων του
ü  Καταστήματα πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων
Οι επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3874/2010 (ΦΕΚ Α' 151/2010) δεν υποχρεούνται να εγγραφούν και στο Μητρώο του παρόντος νόμου, ενώ οι διενεργούμενες από αυτούς εμπορικές πράξεις δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος, εφόσον αφορούν αποκλειστικά σε προϊόντα δικής τους παραγωγής .
Για την εγγραφή στο Ενιαίο Μητρώο, οι παραπάνω υπόχρεοι, εφόσον έχουν προβεί κατά την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 230/20798/21-02-2012 ή θα προβούν σε έναρξη άσκησης του επαγγέλματος του εμπόρου έως τις 30/06/2012, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο που υπέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν 1599/1986 μέχρι τις 30/07/2012.
Εφόσον κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο προβεί σε έναρξη επαγγέλματος του εμπόρου μετά τις 30/06/2012 υποχρεούται να υποβάλλει την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση άμεσα και σε καμία περίπτωση πέραν του ενός μηνός από την έναρξη του επαγγέλματος του
Επισημαίνουμε ότι τυχόν εγγραφή των  ενδιαφερόμενων εμπόρων στα Κλαδικά Μητρώα (π.χ. Μητρώο νωπών οπωροκηπευτικών, μητρώο καταστημάτων εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων, εφόσον επιβάλλεται, εξακολουθεί να ισχύει και να ανανεώνεται)  δεν αναιρεί την υποχρέωση εγγραφής στο  Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών. 
Για περισσότερες πληροφορίες στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Π.Ε. Ενοτήτων και στην ιστοσελίδα του Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr .


Ο Προϊστάμενος της Γεν. Διεύθυνσης
                                                         Περιφερ. Αγροτικής Οικονομίας &  Κτηνιατρικής

                                                                               Σταύρος  Τσελάς

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν