Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

εκλογική συνεργασία με τα κόμματα που θέλουν να συνεργαστούν, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ

 «Το διακύβευμα των προσεχών εκλογών δεν είναι «Ευρώ ή Δραχμή», αλλά αν θέλουμε στις 18 Ιουνίου μία ελεγχόμενη, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική ή μία ακηδεμόνευτη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο», τόνισε η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη .
Όπως, τόνισε η κα Κατσέλη, «το δίλημμα «Ευρώ ή Δραχμή» δεν είναι μόνο ψευδεπίγραφο, αλλά αποτελεί ένα όπλο που εναποθέτουν οι γύπες των αγορών στα χέρια «αφελών»
πολιτικών για να αποσταθεροποιούνται οι αγορές και να κερδίζουν οι ίδιοι». Ανέφερε ως παράδειγμα του κερδοσκοπικού παιχνιδιού που εκτυλίσσεται, το γεγονός ότι ένας μόνο κερδοσκοπικός οίκος εισέπραξε τις τελευταίες ημέρες περίπου 400 εκατ. ευρώ από την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποπληρώσει στο 100% της ονομαστικής του αξίας το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ που έληγε.
«Στις 6 Μαΐου», υπογράμμισε,  «η ψήφος δεν ήταν μόνο μία καταδίκη στην πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης, επεσήμανε η κα Κατσέλη, αλλά ήταν μία βαθύτατα αντικαθεστωτική και αντισυστημική ψήφος, ενάντια στα δύο κατ' επάγγελμα κυβερνητικά κόμματα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., τα οποία αθροιστικά έλαβαν μόλις 32%.
«Γι' αυτό και η επιλογή στις 17 Ιουνίου», επεσήμανε  η κα Κατσέλη, «είναι μεταξύ δύο πόλων: από τη μια μεριά οι καθεστωτικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του κυβερνητισμού, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και όσοι συσπειρώνονται γύρω τους, και από την άλλη οι ασύντακτες κοινωνικές δυνάμεις που είτε αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ είτε είναι ήδη ενταγμένες κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα προοδευτικά κόμματα, δηλαδή την ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους κ.λ.π.».
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», είπε η κα Κατσέλη «επιδιώκει τη συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών κομμάτων για τη συγκρότηση ενός  ενιαίου προοδευτικού και αριστερού πόλου, που θα στηρίζεται και θα κινητοποιεί μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία».
 «Διερευνούμε», όπως ανέφερε η κα Κατσέλη, «τη δυνατότητα για εκλογική συνεργασία με τα κόμματα που θέλουν να συνεργαστούν, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση σύγκλισης πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, διατηρώντας την αυτονομία του πολιτικού λόγου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ αλλά και την οργανωτική της αυτοτέλεια».
Τέλος, η κα Κατσέλη ανακοίνωσε ότι η ίδια δεν θα συμμετέχει σε κανένα ψηφοδέλτιο στις επικείμενες εκλογές, επισημαίνοντας: «Η κα Μπακογιάννη προτίμησε τη Βουλή, εγώ προτιμώ και εμείς ,ως κόμμα,  προτιμάμε την κοινωνία. Και απλά για να μην υπάρχει και καμία δεύτερη σκέψη στο μυαλό κανενός, εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετέχω σε κανένα ψηφοδέλτιο για τις επόμενες εκλογές, γιατί θέλω ως πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ να βγω να πω στον κόσμο, να   το τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εκλογές, ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί ο κόσμος πρέπει να μην φοβηθεί και να στηρίξει ακηδεμόνευτες δυνάμεις»

Ολόκληρη η συνέντευξη της Προέδρου της  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη διατίθεται σε οπτικοακουστική μορφή στο  http://www.koinonikisymfonia.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ-ΝΕΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-

ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ο Αρχ/της Κλήμης Ζώκαρης -εξ Αιδηψού, «ουκ ασήμου πόλεως πολίτης»-, έχει μία ακατάπαυστη πνευματική δημιουργία και παραγωγή στη θεολογική και φιλοσοφική σκέψη. Το τελευταίο χρονικά έργο του ο «Ωριγένης» είναι ένα σύγγραμμα άρτιο και ολοκληρωμένο μέσα στη θεολογική και φιλοσοφική γραμματεία μας. Αποδεικνύει το εύρος των γνώσεων του πάνω στην Αρχαία Ελληνική σκέψη - Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρος, Κυνικοί, Στωικοί - αλλά και το βάθος της θεολογικής του παιδείας και το ύψιστο βεληνεκές των ερευνών του και των θεολογικών του μελετών που με τον τίτλο «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ανέρχονται σε 10 τόμους! Αν δε σε αυτούς τους τόμους προστεθεί η λάμψη και η γοητεία του προσωπικού του ύφους, συγκροτούν μία ΑΡΙΣΤΗ πραγματεία πάνω σε θεολογικά θέματα και στους Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόλις μου έστειλε τον «ΩΡΙΓΕΝΗ» -ήταν καλοκαίρι στην Αιδηψό-τον διάβασα και ένοιωσα μεγάλη πνευματική απόλαυση. Τελώ πράγματι κάτω από τη γοητεία της Νέας αυτής μελέτης του και θ