Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα παιδία παίζει

Βιωματικό Σεμινάριο για ενήλικες

με την Φρόσω Μπενετή ηθοποιό – σκηνοθέτη

29-30/6-1/7/2012   ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ-ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ας ξεκινήσουμε το Καλοκαίρι μας με καθαρή ψυχή. Χαλάρωση, ηρεμία, ανταύγειες από γαλάζια νερά, χαρούμενες φωνές.  Τα χρώματα του ουρανού, οι ήχοι του δειλινού, το αεράκι, η φύση. Το παιχνίδι μπορεί να σου δείξει καινούργιους δρόμους, ο καθένας όμως πάει εκεί που ο ίδιος θέλει να φτάσει. Ελάτε να γνωριστούμε, να χαλαρώσουμε, να γελάσουμε, να επικοινωνήσουμε. 
Ελάτε να παίξουμε.  Να ενεργοποιήσουμε τις αισθήσεις, τη φαντασία, να καλλιεργήσουμε την εμπιστοσύνη. 

Να προετοιμαστούμε για τα ταξίδια που έρχονται. Οι καλύτερες μέρες είναι αυτές που δεν έχουμε ζήσει ακόμα.  Όλα θα γίνουν καλύτερα, γιατί εμείς είμαστε πια πιο σοφοί. Γιατί αρχίσαμε να νιώθουμε την ουσία των πραγμάτων.  Τι αλλάζει, τι αφήνουμε πίσω μας, τι χρειαζόμαστε στ’ αλήθεια στη ζωή μας. 


Σας χρειαζόμαστε όλους.  Μόνο μαζί θα συνεχίσουμε και θα εφεύρουμε τη μυστική συνταγή για μια καλύτερη ζωή.  Γιατί τα ταξίδια είναι καλύτερα μόνο με παρέα. 
Ο δρόμος είναι λίγο ανηφορικός και έχει αρκετές στροφές αλλά όλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα βαθμό δυσκολίας.  Γι’ αυτό είναι συναρπαστικά. 

Ας αφήσουμε πίσω το χειμώνα που έφυγε και όλα αυτά που μας έφερε.  Το Καλοκαίρι ξεκινάει.  Και το ταξίδι μας σ’ αυτόν το νέο προορισμό, θα είναι το καλύτερο. 




Δηλώσεις συμμετοχής            : έως 11-6-2012
Στοιχεία επικοινωνίας             : 210-8259.289, info@paixnidokamomata.gr


Κόστος συμμετοχής                : 100,00€ (χωρίς διαμονή στο ξενοδοχείο)
                                                                          160,00€ (με διαμονή στο ξενοδοχείο)         
Προκαταβολή με την κράτηση            :  60,00€





‘Παιχνιδοκαμώματα’
για μικρούς & μεγάλους
Δερβενίων 43, 106 81 Αθήνα • τηλ.: 210-8259.289 • fax: 210-8256.203
Πρόγραμμα τριημέρου:


Παρασκευή:                            13.30 & εξής               Άφιξη-καλωσόρισμα

Σάββατο:                                 09.00-10.00                 Πρωινό

10.00-15.00          Σεμινάριο
                                    15.00 & εξής               Ελεύθερο πρόγραμμα

Κυριακή:                                 09.00-10.00                 Πρωινό
10.00-15.00                 Σεμινάριο
                                    14.00 & εξής               Ελεύθερο πρόγραμμα



Πληροφορίες: 
Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για να γίνει το σεμινάριο είναι 12 άτομα και ο μέγιστος 35.
Το σεμινάριο θα γίνει στον οικισμό Χρόνια, περίπου  4 χιλιόμετρα από τη Λίμνη Ευβοίας, στο ξενοδοχείο Αστρολάβος.  Το ξενοδοχείο μπορεί να φιλοξενήσει έως 40 άτομα.
Αστρολάβος: 2227-0-32.412, www.astrolabehotel.gr

Πώς θα φτάσετε: Πρόκειται για έναν ονειρεμένο προορισμό διακοπών, μόλις δυόμιση ώρες (150 περίπου χιλιόμετρα) από την Αθήνα.  Η διαδρομή θα σας βάλει στην κατάλληλη διάθεση για να ξεκινήσετε την απόδρασή σας, καθώς το τοπίο αλλάζει χρώματα και διαθέσεις, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα.

Από Αθήνα: Με κατεύθυνση τη Βόρεια Εύβοια, ακολουθείτε το δρόμο προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο – Στροφιλιά – Λίμνη – Χρόνια, διασχίζοντας την κοιλάδα του ποταμού Κηρέα και διανύοντας μια απίστευτα όμορφη διαδρομή στο βουνό, ανάμεσα στο πράσινο.

Από Αρκίτσα: Με ferry boat υπολογίζετε 45 λεπτά περίπου έως Αιδηψό και στη συνέχεια οδικώς, με κατεύθυνση τη Λίμνη.
Πορθμείο Αρκίτσας:  2233-0-91.290

Από Γλύφα: Με ferry boat υπολογίζετε 30 λεπτά προς Αγιόκαμπο και στη συνέχεια οδικώς, με κατεύθυνση τη Λίμνη.
Πορθμείο Γλύφας:    2238-0-61.288

Διαμονή & παροχές

Ο Αστρολάβος πήρε το όνομά του απ’ το ομώνυμο ιστορικό αστρονομικό όργανο, που χρησιμοποιούσαν οι ναυτικοί και οι αστρονόμοι για την ναυσιπλοία & την παρατήρηση του ήλιου και των αστεριών από τον 2ο αιώνα πχ. έως τον 18 αιώνα μχ.  Ονομάστηκε έτσι γιατί τις νύχτες με ξαστεριά, μπορείς κανείς, ακόμα και με γυμνό μάτι, να παρατηρήσει λεπτομέρειες του έναστρου ουρανού πάνω απ’ τον Ευβοϊκό και το Αιγαίο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται το κόστος σεμιναρίου, οι δύο διανυκτερεύσεις  Παρασκευή & Σάββατο) με ελεύθερη ώρα αναχώρησης την Κυριακή και τα πρωινά γεύματα Σαββάτου & Κυριακής.

Κάθε δωμάτιο διαθέτει:
• επιλογή μονών ή διπλού κρεβατιού
• καναπέ – κρεβάτι
• ιδιωτική βεράντα 20 τμ.
• πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα & ψυγείο
• αυτόνομα ρυθμιζόμενο κλιματισμό
• τηλεόραση LCD
• προσωπικό χρηματοκιβώτιο
• μπάνιο με διαχωρισμένο χώρο ντους
• επώνυμα προϊόντα προσωπικής υγιεινής
• στεγνωτήρα μαλλιών
• αυτόματο σύστημα αφύπνισης
• ασύρματη σύνδεση WiFi


Ο Αστρολάβος προσφέρει επιπλέον στους επισκέπτες:
• Ένα υπέροχο κήπο με δέντρα & φυτά
• κοινόχρηστες βεράντες και χώρο με πέργκολα
• αίθουσα προγεύματος
• πισίνα
• σνακ – μπαρ
• αίθουσα παιχνιδιών & αναψυχής
• παιδική χαρά
• χώρο στάθμευσης

        ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

           Μια ζωγραφιά στον Ευβοϊκό! 
Η Λίμνη είναι μία από τις γραφικότερες κωμοπόλεις της Βόρειας Εύβοιας, που αποτελεί σήμερα την πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου. Εντυπωσιάζει τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή. Το τοπίο παραπέμπει σε νησί. Στενά σοκάκια, παραδοσιακά λευκά σπίτια με κεραμοσκεπές, λουλουδιασμένες αυλές και πολλές ταβέρνες και εστιατόρια με φρέσκο ψάρι, συνθέτουν την εικόνα που ολοκληρώνεται με το επιβλητικό πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού να φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Στην περιοχή της Λίμνης, σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, τοποθετείται η αρχαία πόλη «νυμφικόν Ελύμνιον», όπως χαρακτηρίζεται σε αποσπάσματα έργων του Σοφοκλή και του Ομήρου.  Η μυθική πολιτεία Ελύμνιον, φιλοξένησε τον γάμο του Δία και της Ήρας, γνώρισε κατακτητές, πειρατές και έδωσε πολλούς αγωνιστές στην επανάσταση του ’21 και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.  
Γοητευτική όλες τις εποχές του χρόνου, μας περιμένει πέρα από την ονειρεμένη κοιλάδα του ποταμού Κηρέα, μέσα στα δάση της βόρειας Εύβοιας.
Αμφιθεατρικά χτισμένη, ανάμεσα στα βουνά Τελέθριον και Καβαλάρης με τα αρχοντικά νεοκλασικά, τα γραφικά σοκάκια και τις λουλουδιασμένες αυλές,   διατηρεί τον νησιώτικο οικιστικό της χαρακτήρα. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων, τα ταβερνάκια & τα ουζερί πάνω στο κύμα, τα ξύλινα παγκάκια στον πεζόδρομο πλάι στη θάλασσα, συνθέτουν μια εικόνα που εύκολα θα συναγωνιζόταν τα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας.  Ο παραλιακός δρόμος της Λίμνης προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, όλες τις ώρες της ημέρας.  Ιδιαίτερα λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, όταν η παραλία χρωματίζεται από το τελευταίο φως της ημέρας, το σκηνικό γίνεται τόσο γαλήνιο, σχεδόν ονειρικό. 
Μέσα στη Λίμνη υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα, όπως η Σκήτη του Οσίου Χριστοδούλου που βρίσκεται μέσα σε σπηλιά και ο Ναός Ζωοδόχου Πηγής που χρονολογείται από το 1894 και χτίστηκε πάνω σε ερείπια ρωμαϊκών λουτρών. Επισκεφτείτε απαραίτητα το ιστορικό - λαογραφικό μουσείο της πόλης, το οποίο στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό οίκημα του 1800,  διαθέτει αξιόλογα εκθέματα και σημαντική αρχειοθήκη με σπάνιο υλικό. Ολοκληρώνοντας τη βόλτα σας στην πόλη, μπορείτε να διακρίνετε τα παλιά κτίρια όπου στεγαζόταν η Αστυνομία & η Εφορία, δημιουργήματα του Τσίλερ.


Πέντε χιλιόμετρα νοτιότερα, ξεχωρίζει το Μουσείο Υδροβιολογίας με σπάνια θαλάσσια εκθέματα ενώ ο παραλιακός δρόμος θα σας οδηγήσει μέσα σε μια πευκόφυτη πλαγιά του όρους Καντήλι και το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, χτισμένο τον 8ο αιώνα, γνωστό σαν Μονή Γαλατάκη που χτίστηκε πάνω στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα των Αιγών. Διαθέτει μία σπάνια συλλογή από ιερά κειμήλια, σπάνια χειρόγραφα και αγιογραφίες του 16ου αιώνα.
Από τη Λίμνη καταγόταν η μεγάλη ηρωίδα της εθνικής μας αντίστασης Λέλα Καράγιαννη, ο διάσημος λόγιος και ιστορικός συγγραφέας Νίκος Μπελλάρας αλλά και ο συγγραφέας – ευθυμογράφος - χρονογράφος Νίκος Τσιφόρος.

Κοντινές εξορμήσεις:
Ένας κοντινός προορισμός είναι και η  Κερασιά, ίσως από τα ορεινότερα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, κτισμένο σε 600 μέτρα υψόμετρο.  Εκεί θα συναντήσετε το απολιθωμένο δάσος, όπου οι επιστήμονες έχουν βρει τεράστιο ενδιαφέρον μιας και έχουν ανασκαφεί πλήθος παλαιοντολογικών θησαυρών, τόσο χλωρίδας όσο και πανίδας.
Στους πρόποδες του όρους Καβαλάρης, σε υψόμετρο 927 μέτρα και σε απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων βόρεια της Λίμνης, βρίσκεται η μονή του Οσίου Δαβίδ, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στα νότια της Μονής, υπάρχει το "Ασκητήριο" του Οσίου Δαβίδ, μια μικρή σπηλιά μέσα σε ένα βράχο και το παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους. 
Πολύ κοντά στο μεταβυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, βρίσκεται το χωριό Δρυμώνας.  Το όνομά του φαίνεται να το πήρε από το δριμύ ψύχος που κάνει τον χειμώνα στην περιοχή ή από τα δρύινα δάση που αγκαλιάζουν το χωριό. Δίπλα στο χωριό υπάρχει ένα πάρκο εκπληκτικής ομορφιάς.  Τα μονοπάτια του, πλαισιωμένα από σπάνια είδη χλωρίδας, εκτείνονται σε μήκος 850 μέτρων, για να καταλήξουν σε έναν μοναδικής ομορφιάς καταρράκτη, τα νερά του οποίου γεμίζουν μια μικρή, καταπράσινη λίμνη.  Αν και πολύ κρύα, οι βάθρες σας προκαλούν για ατελείωτες βουτιές.  Όσο για την πρόσβαση, δε θα χρειαστεί να κουραστείτε καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή.  Ο καταρράκτης έχει ύψος 15 μέτρα και όσοι δε θέλετε να κολυμπήσετε στα νερά του μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή σας, χάρη στη σήμανση που έχει τοποθετηθεί δίπλα σε κάθε δέντρο του μονοπατιού.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν