Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2o TOYΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3 ΔΗΜΟΥ ΕΛΥΜΝΙΩΝ

Φτάσαμε αισίως στην ημιτελική φάση του τουρνουά, που ευελπιστούμε να καθιερωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως ετήσια γιορτή του μπάσκετ, αλλά και να αποτελέσει στο μέλλον αθλητικό πόλο έλξης για τον αθλητισμό όλης της Βόρειας Εύβοιας.

Έτσι λοιπόν εχθές 15/5/2010 στον 1ο προημιτελικό ο «Α.Γ.Σ. Λίμνης» (Κοτζάς, Μακαντάσης, Κασσίμης, Φουντούλης, Δήμου, Παλάτζας υιός)  μετά από το συγκλονιστικότερο παιγνίδι της διοργάνωσης, νίκησε τους εξαιρετικούς «Έλα πού’σαι» (Τριανταφύλλου, Εμμανουήλ, Καρατζούδης, Καλυβιώτης Νίκος) που αφού ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του  «Θηρίου» Γιώργου Μπλέτσου, έφεραν τους νικητές ένα βήμα απ’ τον αποκλεισμό, αφού προηγήθηκαν 15 – 11. Όμως με ένα απίστευτο come-back  και με διαδοχικούς πόντους του «killer» Μακαντάση ο ψυχωμένος Α.Γ.Σ.Λίμνης έφερε το παιχνίδι στα ίσα 15-15. Στο σημείο αυτό οι «Έλα πού’σαι» κέρδισαν φάουλ και ταυτόχρονα την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, όμως ο Δημήτρης Εμμανουήλ αστόχησε στη βολή  και έτσι στην επαναφορά της μπάλας, η ομάδα του «Α.Γ.Σ.Λίμνης» ευστόχησε και πέρασε έτσι στην ημιτελική φάση. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για το εκπληκτικό παιχνίδι που μας χάρισαν και ευχόμαστε ταχεία αποκατάσταση και επάνοδο στον Σπύρο Κοτζά που αποχώρησε τραυματίας με βαρύ διάστρεμμα ποδοκνημικής άρθρωσης. Κουράγιο Σπύρο!!!

Στον 2ο  προημιτελικό αγώνα οι έμπειροι παθιασμένοι αλλά και αποδεκατισμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης «BAD TEAM” (Καπελαρής, Ζώτος, Γεωργίου, με τραυματίες τους Αγγελόπουλο Δημήτρη, Γιώργο Καλυβιώτη και απόντα για επαγγελματικούς λόγους  τον Δημήτρη Παπαγγελή) ξεπέρασαν το εμπόδιο των νεανικών και ντελικάτων «COSA NOSTRA» (Δήμου, Αντωνίου, Δημητρόπουλος, Γκλαβάς, Κυριάκου) με σκορ 16-11. Εξασφάλισαν έτσι το 2Ο εισιτήριο, προσδοκώντας στην έλευση του Δημήτρη Παπαγγελή και την ουσιώδη ενίσχυση τους στο δύσκολο αγώνα του ημιτελικού. Ευχαριστούμε τα παιδιά της “COSA NOSTRA» από τις Ροβιές για την όμορφη και αξιοπρεπάστατη συμμετοχή τους.

Στον 3ο προημιτελικό αγώνα, οι χαμαιλέοντες του τουρνουά «ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ» (Γιάνναρος, Ευσταθίου, Παπακωνσταντίνου, Τσιτσικίδης, Βιολίδης) νίκησαν τους αθλητικότατους νεανικούς αλλά και άστοχους εχθές «POKER STARS» (Θαλασσινός, Σταθαρός, Καπελαρής, Μπαλωμένος, Γκανόγιαννης) με σκορ 16-4. Το σκορ σε καμμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την αξία των «POKER STARS» οι οποίοι «πλήρωσαν» την κακή τους μέρα και την αντίστοιχη πολύ καλή των αντιπάλων τους.

Τέλος στον 4Ο και τελευταίο προημιτελικό το νέο αίμα του Λιμνιώτικου Μπάσκετ «SIRINA» (Τζουτζάς, Χρυσάνθης Γιάννης, Ιωάννου, Αγγελόπουλος Δημήτρης, Χρυσάνθης Γιώργος, έχοντας τραυματία απ’ την αρχή της διοργάνωσης τον άτυχο Γαρυφάλλου που τραυματίστηκε στις τελευταίες «προπονήσεις») κέρδισε  με σκορ 16 – 9 την Ατραξιόν και δημοφιλέστερη ομάδα του τουρνουά τους συγκινητικούς «40 PLUS» (Φλώκος, Παχύς, Γεωργιάννης, Τσούρτης, Παλάτζας πατήρ, Σκαμπάς, Αγγελάκης, Μαραγκάκης, Κουκουρίκος) οι οποίοι κάνοντας την υπέρβαση πέρασαν στην προημιτελική φάση κάνοντας 2 καθαρές νίκες στη φάση των ομίλων. Έτσι εξασφάλισε το τέταρτο πολύτιμο εισιτήριο.

Στην κατηγορία Νέων οι Ροβιες Dream Team νίκησαν στη διαδικασία των βολών τους πολύ καλούς και δυνατούς «Ενενηνταπεντάρηδες» και πλην συγκλονιστικού απροόπτου θα στεφθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά πρωταθλητές στην κατηγορία αυτή. Στο σημείο αυτό να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες των Νέων που συμμετείχαν και μας έδωσαν ελπίδα και κουράγιο για ακόμη περισσότερες ομάδες την επόμενη και κάθε επόμενη χρονιά.


ΜΙΚΡΑ – ΜΙΚΡΑ – ΜΙΚΡΑ – ΜΙΚΡΑ απ το τουρνουά


Είδαμε ωραιότατες εικόνες με γονείς που έπαιξαν αντίπαλοι με τα παιδιά τους!!!!! Παιδιά που χειροκροτούσαν  τις προσπάθειες των γονέων τους, φίλοι που είχαν να βρεθούν καιρό να συζητούν σε μικρά πηγαδάκια.


Το τουρνουά του 2010 είχε και τις «παράπλευρες» απώλειές του. Γιώργος Καλυβιώτης,  Δημήτρης Αγγελόπουλος, Δημήτρης Γαρυφάλλου, Σπύρος Κοτζάς.   Όλοι με τραυματισμό, που στέρησαν στο τουρνουά το δικαίωμα να είναι ένα σκαλί ποιοτικότερο. Δεν πειράζει όμως παιδιά.  Του χρόνου!!!!


Εικάζεται βέβαια πως γνωστός αντίπαλός τους,  έκανε «βουντού» για να ανοίξει ο δρόμος της ομάδας του για τον τελικό!!!!!!


Οι 40 PLUS εκτός των άλλων μας δίδαξαν και ήθος. Τους ανήκει δικαιωματικά το βραβείο FAIR PLAY και το βραβείο της καρδιάς μας για την εξαιρετική παρουσία τους.


Ξεπεράσαμε τον εαυτό μας σε ευρηματικότητα ονομάτων αλλά το κυριότερο, σε ευρηματικότητα εμφανίσεων . Έτσι το χρυσό  μετάλλιο πρωτότυπων εμφανίσεων  πηγαίνει ανεπιφύλακτα στους «POKER STARS» με το αργυρό μετάλλιο να καταλήγει στα χέρια των «SIRINA»!!!!!


Φυσικά τον τίτλο «ΤΟΤΕΜ» του τουρνουά, μάλλον κρατάει στα χέρια της η ομάδα «BAD» αφού ο τίτλος είναι παλαιότατος όπως και η σύσταση της ομάδας!


Τίτλο όμως διεκδικεί και το ατακαδόρικο «Έλα πού’σαι» που με όμορφη διάθεση  σατιρίζει φρασεολογικές συνήθειες του τόπου μας.


Διεκδικούμε ακόμη και τον τίτλο της ωραιότερης Γραμματείας από κάθε άλλο τουρνουά. Οι Λία Θαλασσινού, Κατερίνα Τσιροδημήτρη και Ειρήνη Γεωργίου κοσμούν με την παρουσία τους αλλά και την ικανότητά τους τη διοργάνωσή μας.


Καταλυτικό ρόλο στη διοργάνωση του τουρνουά έπαιξαν οι επαγγελματίες της πόλης μας που σε καιρούς χαλεπούς στάθηκαν σημαντικοί αρωγοί αφού με τις χορηγίες τους, έδωσαν σε μας το δικαίωμα να το οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Τους ευχαριστούμε και τονίζουμε πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ  ΤΟΥΣ.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο που με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στήριξε το τουρνουά, στάθηκε δίπλα μας, και έλυσε  και λύνει κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε και προκύπτει.


Τέλος να τονίσουμε για μια ακόμη φορά πως όλη αυτή η διοργάνωση είναι μια γιορτή που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ και να μας κάνει να συναντιόμαστε σε έναν αθλητικό χώρο, που μπορούμε να αθληθούμε με χιούμορ, καλή διάθεση, και γιατί όχι, να τα βρίσκουμε κιόλας. Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ – ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,