6 Σεπτεμβρίου 2011

Τοποθέτηση της Σοφίας Ντούρου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για ΒΙ.ΠΕ.

Εδώ και πολύ καιρό, με διάφορους τρόπους και μεθοδεύσεις, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν  μια περιοχή με τεράστιο ορυκτό και φυσικό πλούτο σε βάρος και των λαϊκών συμφερόντων και του περιβάλλοντος.  Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή αυτή για το πώς την εκμεταλλεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια επιχειρηματίες που πλούτισαν με τη βοήθεια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. αλλά και των «εκλεκτών» τους στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Ο  Σκαλιστήρης, ο Παπαστρατής  και ο Βαρβούτης,   «οι
  λεγόμενοι  σωτήρες»  εξασφάλισαν  πλούτο μέχρι και τα δισέγγονά  τους  από την περιοχή μας και σε μας  έμεινε  η φτώχια  και η ερήμωση  του τόπου μας. Σήμερα  έρχονται  ως νέοι «σωτήρες»  οι της  ΤΕΡΝΑ, με τη στήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και  τη στήριξη της Τοπικής Διοίκησης και της Περιφέρειας.
·         Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη δημιουργία ιδιωτικής ΒΙ.ΠΕ. στη Β.Κ. Εύβοια,σε μια περιοχή που δόθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. ως νέο τσιφλίκι στα ιδιωτικά συμφέροντα του Σκαλιστήρη και του Βαρβούτη στο παρελθόν, στην ΤΕΡΝΑ σήμερα.
·         Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια, το Δήμο, για να περάσει το θέμα χωρίς να ενημερωθεί πρώτα και κύρια ο λαός της περιοχής.
·         Είναι πρόκληση να φέρνουν το θέμα της ΒΙ.ΠΕ. χωρίς να γίνεται γνωστό το περιεχόμενό της.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι  πρώτα και κύρια ,υπέρ της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και της ανάπτυξης μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Β.Κ. Εύβοια. Εναντιώνεται σε κάθε προσπάθεια παράδοσης  στρατηγικών  τομέων  όπως της Ενέργειας ,του Ορυκτού πλούτου και της μεταλλευτικής δραστηριότητας σε πολυεθνικούς και ντόπιους μονοπωλιακούς ομίλους. Η αξιοποίησή  τους  θα  πρέπει  να γίνεται στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Η Ενέργεια , ο Ορυκτός πλούτος  και άλλοι στρατηγικοί τομείς  μπορούν να αναπτυχτούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες μόνο αν η εξουσία αλλάξει χέρια και περάσει  στα χέρια του λαού.
Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής και όχι την κερδοφορία των όποιων ιδιωτών, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη όλων των κλάδων: Από τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, τη μεταλλευτική δραστηριότητα και τη μεταποίηση, μέχρι τον τουρισμό.
Καλούμε το λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του, για να μην παραδοθεί ο πλούτος της περιοχής στους μονοπωλιακούς ομίλους. Να μην αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τη λογική του λιγότερο κακού αλλά να διεκδικήσει ΤΩΡΑ ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών, που προϋποθέτει ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων.
Καλούμε την επιτροπή περιβάλλοντος να καταψηφίσει τη Μ.Π.Ε. και να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.