9 Ιουλίου 2012

η Κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει την αξία του αγροτικού χώρου
Του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ
Βαγγέλη Αποστόλου

  « Στην ομιλία του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων περιέγραψε μεν τη τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο αγροτικός χώρος αλλά δεν παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή της . Απλά αρκέστηκε σε ευχολόγια και γενικότητες , πράγμα που έδειξε ότι αυτή η Κυβέρνηση  στερείται εθνικής πολιτικής και κυρίως  δεν έχει συνειδητοποιήσει την αξία του αγροτικού χώρου .
     Η γεωργία δεν είναι   απλά ένας ακόμη τομέας της οικονομικής δραστηριότητας  . Είναι εκείνος  ο τομέας παραγωγής που ενώ   έχει υψηλή ανταποδοτικότητα και μάλιστα σε πυκνό χρόνο  ανανεώνεται  και φυσικά .
  Και βέβαια είναι αυτός που διασφαλίζει την επιβίωση ενός λαού , πόσο μάλλον στη χώρα μας που το 50% και πλέον των ελλήνων  έχει σχέση συμπληρωματική με το χώρο , είτε με απασχόληση  είτε με ενίσχυση .

    Η   υποτίμηση της αγροτικής δραστηριότητας   έχει μετατρέψει τη παραδοσιακά αγροτική Ελλάδα σε αιμορραγικά εισαγωγική χώρα τροφίμων  και την αγροτική της γη σε πλήρη εγκατάλειψη .
     Για όλα αυτά υπάρχουν τεράστιες  ευθύνες  στα  κόμματα  της  σημερινής κυβερνητικής συνεργασίας . Άφησαν τη τύχη της χώρας μας στα χέρια των άλλων και  στις πολιτικές της  Ε.Ε.  Δεν είχαν  καμία σοβαρή εναλλακτική πρόταση .  
       Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση  χρειάζεται  ένα εθνικό σχέδιο που θα στοχεύει στην αυτάρκεια του διατροφικού τομέα , στην επαναφορά της παραγωγής παραδοσιακών αγαθών και προϊόντων και στη οργανωμένη εξαγωγική  κατεύθυνση .
    Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ προτείνει ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, στη βάση της οικονομίας των κοινωνικών αναγκών.
    Σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτό σημαίνει ριζική αναθεώρηση της ΚΑΠ με  κατεύθυνση τη στήριξη  της ποιότητας και του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών  , με ριζική ανακατανομή των πόρων υπέρ των μεσογειακών προϊόντων αλλά και ολική απαγόρευση των μεταλλαγμένων .
  Περιμένω άμεσα από τον Υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης μια ξεκάθαρη θέση .
         Σε εθνικό επίπεδο σημαίνει την  εφαρμογή  ενός ριζοσπαστικού προγράμματος  αγροτικής ανάπτυξης και ανάπτυξης της υπαίθρου, όπου, με δεδομένη την πολλαπλότητα και πολυμορφία της ελληνικής γεωργίας  οι πολιτικές στήριξης θα συνδυάζονται με διαφοροποιημένα προγράμματα και παρεμβάσεις.
Του βουλευτή του  ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  Βαγγέλη  Αποστόλου ,
 υπεύθυνου της Κ.Ο. στο Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  για την ομιλία του αρμόδιου Υπουργού
 στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης :
                                                                  9/7/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.