Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοιχτή επιστολή των Γιώργου Καλκούνη και Νίκανδρου Αναγνώστου σχετικά με τις εκλογές


Οι πρωταγωνιστές της ανταρσίας ενάντια στην απόφαση των αρμόδιων  κομματικών οργάνων να προταθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας ο σ. Πρόδρομος Ενωτιάδης συνεχίζουν την αντικομματική τους συμπεριφορά. Συγκάλεσαν συνέλευση-παρωδία «μελών και φίλων» του Κινήματος την Κυριακή 5/12/10 με στόχο να περιθωριοποιήσουν  όχι μόνο τον σ. Ενωτιάδη, αλλά και τους υπογράφοντες την παρούσα.

Δηλαδή, αυτούς που αντιστάθηκαν στην ανταρσία, επέμειναν στο σεβασμό της επίσημης κομματικής γραμμής και υπερασπίστηκαν την κυβερνητική πολιτική ενάντια στην οποία οι «αντάρτες» τάχθηκαν με «αντιμνημονιακές» κορώνες για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
Είναι οι ίδιοι που δεν επέκριναν την  ανακοίνωση του «αντάρτη» και αποτυχόντος υποψηφίου με την οποία δηλώνει παρών, «υιοθετώντας μια νέα Αυτοδιοικητική – Πολιτική κατεύθυνση έξω από κομματικές περιχαρακώσεις», γιατί πιστεύει «ακράδαντα πως η σημερινή μηχανιστική λειτουργία των κομμάτων μόνο προσωπικές εξουσίες και ατομικά οφέλη παράγει».

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών στο Νομό μας σίγουρα, προκαλούν απογοήτευση. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μονάχα ένας από τους  «καλλικράτειους» Δήμους της Εύβοιας κερδήθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, τόσο τα ποσοστά που συγκέντρωσε στην Εύβοια ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, όσο και η μικρή διαφορά που πέτυχε επί του ανθυποψηφίου του, μόνο υπερήφανους δεν πρέπει να μας κάνουν.

Η μετάθεση των ευθυνών και οι γενικόλογες υπεκφυγές από τον καταλογισμό των ευθυνών από τα αρμόδια κομματικά όργανα δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζουν. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως υπάρχουν και ευθύνες και υπεύθυνοι. Είναι οι ίδιοι που συνέλαβαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν την ανταρσία εναντίον των αποφάσεων των κομματικών οργάνων επιλογής των  υποψηφίων και κινήθηκαν εναντίον τους. Είναι αυτοί που, σήμερα, μετά τη λαϊκή αποδοκιμασία των επιλογών και αποφάσεών τους που οδήγησαν στην  την εκλογική ήττα των υποψηφίων που προώθησαν, όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες των συνεπειών των αποφάσεών τους , αλλά στοχοποιούν και με προσωπικές επιθέσεις προσπαθούν να ενοχοποιήσουν άλλους για τα αποτελέσματα των διχαστικών και διασπαστικών ενεργειών τους.  

Σίγουρα αποτελεί αναφαίρετο προσωπικό και δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη το δικαίωμα της επιλογής. Αλλά εξίσου δημοκρατική, αναφαίρετη και βασική υποχρέωση είναι και ο καταλογισμός και η ανάληψη των ευθυνών που απορρέουν από τις συνέπειες επιλογών, κυρίως όταν αυτές αφορούν τα κοινά.

Γι αυτό, ως μέλη του Κινήματος με θητεία σε όργανά του, καταθέτουμε μομφή εναντίον του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαγγέλη Αυλωνίτη γιατί απέτυχε παταγωδώς να πείσει για τη σκοπιμότητα και ορθότητα των προτάσεων της αρμόδιας κομματικής επιτροπής επιλογής υποψηφίων. Η επιμονή του να μη συγκαλέσει μέχρι σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο για να μελετήσει το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ένα ακόμη ατόπημα που επιτρέπει την καταστρατήγηση των κομματικών διαδικασιών και οδηγεί σε διχαστικές ενέργειες όπως η τελευταία της Τοπικής Οργάνωσης Λίμνης , με την οποία επιχειρείται   η περιθωριοποίηση στελεχών που δεν αποδέχτηκαν την καταστρατήγηση των κομματιών αποφάσεων.

Σε νομαρχιακό επίπεδο, καταγγέλλουμε επίσης τον Παναγιώτη Καταραχιά, διότι θεωρούμε πως, ως αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Νομαρχιακής, φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για το γεγονός ότι το  Κίνημα εξέλεξε ένα μονάχα από τους υποψηφίους Δημάρχους στο Νομό μας.  

Ακόμη, σε τοπικό επίπεδο, θεωρούμε επιβεβλημένη υποχρέωσή μας να καταγγείλουμε στα όργανα του Κινήματος τις διασπαστικές και διχαστικές πρακτικές που επέλεξε ο Παναγιώτης Καταραχιάς για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Περήφανου, ως Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας ενάντια στην απόφαση του Κινήματος να δώσει «το χρίσμα» για τη διεκδίκηση του αξιώματος αυτού στον σ. Πρόδρομο Ενωτιάδη.

Ανάλογες ευθύνες βαρύνουν στο ακέραιο, κατά κύριο λόγο και το σημερινό Δήμαρχο Λίμνης Κώστα Μάρκου καθώς και τον Γραμματέα και τα μέλη της Τ.Ο. Λίμνης, επειδή όχι μόνον δεν κατέβαλαν καμιά προσπάθεια να αποτρέψουν την ακύρωση της κομματικής απόφασης στην επιλογή υποψηφίου για τον νέο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας από όσους το επεδίωκαν αλλά,  με γνώμονα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και σχεδιασμούς προσπάθησαν να παγιδέψουν, να εγκλωβίσουν την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και να την ποδηγετήσουν προς τις δικές τους αντικομματικές επιλογές, στο όνομα μιας κίβδηλης κομματικής πειθαρχίας.

Ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις συνέπειές του έχουν όσοι πήραν διαφορετικές αποφάσεις από εκείνες του Κινήματος, τόσο σε Περιφερειακό όσο και σε  Δημοτικό επίπεδο. Οι ευθύνες αυτές οφείλουν είτε να καταλογιστούν είτε να αναληφθούν μέσα από μια ειλικρινή αυτοκριτική από όσους με ατομικές τους διχαστικές πρωτοβουλίες και ενέργειες πλήττουν και υποσκάπτουν την ενότητα του Κινήματος.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την άμεση σύγκλιση των οργάνων του Κόμματος για ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος των Περιφερειακών και  Δημοτικών Εκλογών και για τον επιμερισμό των ευθυνών που θα προκύψουν.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

-Γιώργος Καλκούνης                                                                                     



Μέλος Τ.Ο. Λίμνης
π. Μέλος Νομαρχιακής Ευβοίας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ελυμνίων


-Νίκανδρος Αναγνώστου



Μέλος Τ.Ο. Λίμνης
π. Μέλος Νομαρχιακής Ευβοίας
Δημοτικός Σύμβουλος - Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Ελυμνίων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν