Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:Σχετικά με την απόσπαση του διευθυντή Κ.Υ. Ιστιαίας

                                                   
Πληροφορήθηκα ότι μετά την απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία σταματά η απόσπαση του κ. Δάβρη και επανέρχεται στο Κ.Υ. Ιστιαίας για πλήρη απασχόληση, όπου είναι και η οργανική του θέση, ο εν λόγω περιφέρει κείμενο, στο οποίο αναφέρεται και στο πρόσωπό μου.

Δεν θα ήταν άξιο σχολιασμού, καθώς βρίθει από ανακρίβειες, μας δίνει όμως την ευκαιρία να σχολιάσουμε συμπεριφορές σαν κι αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της υστέρηση και να κάνω κάποιες επισημάνσεις:

-          Έχουν όλοι οι πολίτες της χώρας και της Εύβοιας ειδικότερα, είτε βρίσκονται στην Κάρυστο είτε στην Ιστιαία είτε στην Κύμη είτε στη Χαλκίδα, ίσα δικαιώματα στην υγεία και την περίθαλψη; Πιστεύω πως ναι.
-          Πρέπει ένας γιατρός, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει να είναι Διευθυντής και επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας Κέντρου Υγείας που έχει μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, να ασκεί τα καθήκοντά του στη θέση την οποία έχει διοριστεί; Πιστεύω πως ναι.

Αν θεωρήσουμε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αυτονόητες, νομίζω ότι τα όσα ισχυρίζεται ο εν λόγω δείχνουν απλά περισσό θράσος. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι «ξεβολεύονται». Σήμερα όμως, δεν έχουμε ανάγκη από ήρωες-ισχυρίζεται ότι υπηρετούσε στο νοσοκομείο σε βάρος του ελεύθερου χρόνου του (!)-αλλά από πολίτες που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους. Στις σημερινές συνθήκες, κάποιες από τις πρακτικές που στο παρελθόν ήταν ανεκτές, σήμερα δεν μπορούν να συνεχίζονται. «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».  

Υ.Γ.: Για τα περί πολιτικών πιέσεων, διώξεων κ.λπ., το γεγονός ότι ο ίδιος δηλώνει ότι είναι στο χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αποδεικνύει ότι τα κίνητρά μου ήταν η διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του Κ.Υ., για το οποίο πολλά παράπονα είχα και έχω από τους συμπολίτες μου και όφειλα να πράξω το καθήκον μου προς αυτούς. (Σχετική ανακοίνωση που εκφράζει την ικανοποίησή της εξέδωσε και η Κίνηση Πολιτών Βόρειας Εύβοιας.)
Άλλωστε, για το συγκεκριμένο θέμα με την Διοικήτρια αντάλλαξα απλά επιστολές, όπου τη ρωτούσα για τη σχέση εργασίας του εν λόγω και με πληροφόρησε για την απόφαση του Δ.Σ.
Όσο για τα περί «απρεπούς συμπεριφοράς» που αναφέρει ότι του μετέφεραν τρίτοι, όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι προσπαθώ να πολιτεύομαι με το νέο ήθος που θέλουμε να φέρουμε στα πράγματα και είναι μακριά από εμένα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν