Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης:ανησυχία για την ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης.

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη ανησυχία έχει δημιουργήσει στον επιχειρηματικό κόσμο του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, η φημολογία για την ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης, εκφράζει την άποψη πως οι περιφερειακές δομές πρέπει να
ενισχυθούν με υπηρεσίες και ο επιχειρηματικός κόσμος της υπαίθρου που συνεχίζει να επενδύει σε ένα οικονομικό περιβάλλον αστάθειας, πρέπει να στηρίζεται έμπρακτα και σταθερά από την πολιτεία.

Δεν χρειάζεται προσπάθεια για να φανταστεί κανείς τι θα σημάνει η αποστέρηση της ΔΟΥ Λίμνης για την ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Γεωγραφικά, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, που είναι και  από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, χωρίζεται από όμορους δήμους και γειτονικές πόλεις από ορεινό και δύσβατο περιβάλλον τόσο προς την πόλη της Ιστιαίας (διαδρομή 45 χιλιομέτρων), όσο και προς την πόλη της Χαλκίδας (διαδρομή 75 χιλιομέτρων).

Και οι δύο διαδρομές, είναι ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες, με παλαιό οδικό δίκτυο που συχνά αποκόπτεται από κατολισθήσεις και καθιζήσεις, ενώ κλείνει πολύ εύκολα λόγω χιονοπτώσεων.

Κοινωνικά, ή ΔΟΥ Λίμνης που είναι Α' τάξης, διαχειρίζεται περίπου εννέα χιλιάδες (9.000) δηλώσεις φόρου εισοδήματος και εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή πληθυσμού δεκαέξι χιλιάδων (16.000) κατοίκων που διαμένουν στα σαράντα πέντε (45) διαμερίσματα του δήμου.

Με τη λειτουργία της συμβάλλει οικονομικά και αναπτυξιακά στην περιοχή και στηρίζει το ρόλο του κοινωνικού κράτους σε επίπεδο εξυπηρέτησης φορολογουμένων.

Το ενδεχόμενο κατάργησής της θα εντείνει το πρόβλημα της δύσκολης και χρονοβόρου πρόσβασης στις εκτός δήμου υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και θα προσθέσει κόστος χρόνου στις επιχειρήσεις της περιοχής, εφόσον ή όποια νέα εφορία, θα απέχει στην καλύτερη περίπτωση, μια ώρα (1) διαδρομή από τη Λίμνη.

Σελ 1/2
Επιπρόσθετα και πέραν της ταλαιπωρίας που θα προσθέσει στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, θα οδηγήσει και στην οικονομική απαξίωση των τριών (3) μεγάλων πόλεων του δήμου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να αναλογισθεί τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης, στην προσπάθεια της περιφερειακής ανάπτυξης και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και θα συμπαρασταθεί πλήρως στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

Κύριε υπουργέ, οι κάτοικοι του δήμου δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β' κατηγορίας. Στηριζόμενοι στην ευαισθησία σας, ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για τη διατήρηση της ΔΟΥ στην πόλη της Λίμνης, καθώς η απομάκρυνσή της θα είναι καταδικαστική για την περιοχή μας.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας.


Με εκτίμηση


                                                            Ο Πρόεδρος                                                                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας



                                                Κωνσταντίνος Ξυνός                                                                                                               Αργυρώ Φουντούλη








ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ



Αποδέκτες προς Κοινοποίηση

Πρωθυπουργό Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου,
Υφυπουργό Οικονομικών Κύριο Φίλιππο Σαχινίδη,
Υφυπουργό Οικονομικών Κύριο Δημήτρη Κουσελά,
Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κύριο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κυρία Κατερίνα Διαμαντοπούλου,
Βουλευτές Ευβοίας,
Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου,
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ευβοίας,
ΔΟΥ Λίμνης,
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ-ΝΕΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-

ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ο Αρχ/της Κλήμης Ζώκαρης -εξ Αιδηψού, «ουκ ασήμου πόλεως πολίτης»-, έχει μία ακατάπαυστη πνευματική δημιουργία και παραγωγή στη θεολογική και φιλοσοφική σκέψη. Το τελευταίο χρονικά έργο του ο «Ωριγένης» είναι ένα σύγγραμμα άρτιο και ολοκληρωμένο μέσα στη θεολογική και φιλοσοφική γραμματεία μας. Αποδεικνύει το εύρος των γνώσεων του πάνω στην Αρχαία Ελληνική σκέψη - Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρος, Κυνικοί, Στωικοί - αλλά και το βάθος της θεολογικής του παιδείας και το ύψιστο βεληνεκές των ερευνών του και των θεολογικών του μελετών που με τον τίτλο «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ανέρχονται σε 10 τόμους! Αν δε σε αυτούς τους τόμους προστεθεί η λάμψη και η γοητεία του προσωπικού του ύφους, συγκροτούν μία ΑΡΙΣΤΗ πραγματεία πάνω σε θεολογικά θέματα και στους Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόλις μου έστειλε τον «ΩΡΙΓΕΝΗ» -ήταν καλοκαίρι στην Αιδηψό-τον διάβασα και ένοιωσα μεγάλη πνευματική απόλαυση. Τελώ πράγματι κάτω από τη γοητεία της Νέας αυτής μελέτης του και θ