Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σίμος Κεδίκογλου:«Παραμένουν τα κενά γυμναστών στα Δημοτικά Σχολεία της Εύβοιας»



«Εξακολουθεί να παραμένει μεγάλος ο αριθμός των κενών στις θέσεις των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα ολοήμερα σχολεία της Εύβοιας παρά την προσπάθεια της υφυπουργού Παιδείας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις όσον αφορά στο θέμα των σοβαρών ελλείψεων και της κατάρρευσης των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης.»

Στη δήλωση αυτή προέβη ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την απάντηση της υφυπουργού  κας  Χριστοφιλοπούλου σε ερώτησή του σχετικά με τη λειτουργία των ΤΑΔ και την κάλυψη των κενών στην ειδικότητα της φυσικής αγωγής.
Συγκεκριμένα, είχε καταγγείλει την τοποθέτηση αναπληρωτών δασκάλων σε οργανικές θέσεις που προβλέπονται για γυμναστές και είχε κάνει λόγο  για «περιφρόνηση της ύπαρξης των χιλιάδων αδιόριστων πτυχιούχων φυσικής αγωγής με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία και εμπειρία στο αντικείμενό τους από αυτούς των άλλων κλάδων, για απαξίωση της λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης και για υποβάθμιση του θεσμού του πιλοτικού ολοήμερου σχολείου διευρυμένου ωραρίου».
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι παρά τις προσπάθειες, που σύμφωνα με την κα Χριστοφιλοπούλου, καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας για την καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών ώστε οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλεονάζουν να διατεθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την κάλυψη των αναγκών στα δημοτικά σχολεία, στην πράξη διαπιστώνεται ολιγωρία.

Η υφυπουργός επισήμανε, ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διάθεσης των μόνιμων εκπαιδευτικών και όταν ολοκληρωθεί θα προχωρήσουν στην πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών στα υφιστάμενα κενά».
Ο βουλευτής από την πλευρά του υποστήριξε, ότι δεν αρκεί μόνο να υπάρχει καλή πρόθεση, αλλά είναι ανάγκη στην πράξη να διαπιστώσουμε, αν και κατά πόσο αποδίδουν οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της πληρότητας των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό δυναμικό, για την απρόσκοπτη λειτουργία τους καθ' όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
Ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος, καθώς σήμερα με βάση συγκεκριμένα στοιχεία, εξακολουθεί στο Νομό της Εύβοιας να υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών. Ενδεικτικά, από τους πέντε γυμναστές που διορίστηκαν, που σε καμία περίπτωση  δεν καλύπτουν το σύνολο των κενών, τοποθετήθηκαν μόνο οι δύο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν