Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Λειτουργία Βιβλιοθήκης Γυμνασίου Λίμνης».


            Αξιότιμοι κ. κ. Βουλευτές Εύβοιας,
            Με την παρούσα, την οποία συνυπογράφουν και οι Δ/ντές και οι Πρόεδροι των 15μελών Γυμνασίου & Λυκείου Λίμνης, σας εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας, για την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, μέχρι και σήμερα, στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Λίμνης.

            Συγκεκριμένα πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των καθηγητών του Γυμνασίου Λίμνης και υλοποιήθηκε ύστερα από πολύ κόπο και αγώνες.
Το συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένο στο Γ΄ Κ.Π.Σ. Εδώ και αρκετό καιρό (από το 2005) έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου που θα λειτουργήσει η βιβλιοθήκη, έχουν παραληφθεί τα βιβλία (2.700 τόμοι) και ο εξοπλισμός (3 Η/Υ, λογισμικό, ψηφιακό υλικό, έπιπλα κ.ά.), αλλά δυστυχώς παραμένουν ακόμη πακεταρισμένα και με σοβαρό τον κίνδυνο να μη λειτουργούν πλέον «από την αχρησία».
            Ενώ από πλευράς υποδομής όλα είναι έτοιμα, η Βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί τόσο καιρό, γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη καθηγητής που θα αντικαταστήσει την καθηγήτρια του Γυμνασίου Λίμνης που έχει επιμορφωθεί για το σκοπό αυτό.
            Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ένα τόσο σημαντικό έργο κυρίως για τους μαθητές της περιοχής μας, αλλά και για όλους τους κατοίκους (η βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή σε όλους), του οποίου το κόστος ξεπέρασε συνολικά τις 250.000,00 €, να παραμένει ανενεργό επειδή δεν προσλαμβάνεται ένας καθηγητής. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε δικαιολογίες του τύπου «δεν υπάρχουν πιστώσεις» ή «δεν γίνονται προσλήψεις», γιατί θα πρόκειται για πρόκληση η παραπάνω επένδυση (250.000,00 €) να πεταχτεί στα σκουπίδια για 15.000,00 € που είναι περίπου το κόστος μισθοδοσίας του καθηγητή.



            Σας παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να παρέμβετε για την άμεση λειτουργία της Βιβλιοθήκης.
            Σας εκφράζουμε την αγανάκτηση γονιών, μαθητών, καθηγητών και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και σας δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν θα ανεχθούμε περαιτέρω καθυστέρηση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι όλοι μαζί να εντείνουμε τον αγώνα μας.
  
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ          Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ       ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ                ΛΥΚΕΙΟΥ                  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ



    ΝΙΚ. ΓΕΡΑΛΗΣ               ΚΑΤΕΡ. ΜΑΜΟΥΧΑ           ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΟΥ       ΜΑΡ. ΜΑΚΑΝΤΑΣΗ


         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
15ΜΕΛΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ             15ΜΕΛΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ



     ΒΑΣ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ                       ΔΗΜ. ΖΟΥΖΟΥΛΗΣ




ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗ:
1)      κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
2)      κ. Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας
3)      κ. Περ/κό, Δ/ντη Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Στερ. Ελλάδας
4)      κ. Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας
5)      κ. Προϊστάμενο 2ου Γραφ. Β/θμιας Εκπ/σης Ιστιαίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν