Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περήφανος:ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ και σε τούτες τις εκλογές.

ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ  και σε τούτες τις εκλογές.
Μπορεί ο καλόπιστος ν' αναρωτηθεί:
Δε βαρέθηκε; απαντώ:   
Ο ενεργός πολίτης δεν επιτρέπεται, ούτε να βαρεθεί, ούτε ν' απογοητευθεί.  Πολύ περισσότερο, εκείνος που από το 1998 οι συμπολίτες του τον τιμούν με την ψήφο τους, αναδεικνύοντας τον τρεις τετραετίες ΔΗΜΑΡΧΟ.
Πολιτικός καριέρας δεν είμαι.
Έδρασα Συνδικαλιστικά και αναδείχθηκα Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΙΚΑ αλλά και Σύμβουλος στη Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.
Από πολύ παλιά δήλωσα ΠΑΡΩΝ στα κοινά.
Έχω ένα πλεονέκτημα.  Με γνωρίζετε καλά.  Δεν μπορώ να κρυφτώ.  Η διαδρομή μου ως Δήμαρχος Νηλέως 12 χρόνια τα έργα, οι πράξεις, η συμπεριφορά μου, δεν επιτρέπουν καμία παρανόηση.
Μακριά από μένα οι υποσχέσεις τα παχιά λόγια, τα γνωστά «θα».  Δεν μπορώ και προπαντός δεν θέλω να δημιουργήσω υπέρμετρες προσδοκίες.

Φίλες – Φίλοι.
Πρόσφατα η Ελληνική Βουλή ψήφισε το Ν.3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».  Το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο έρχεται ριζικά να αλλάξει τα όσα μέχρι σήμερα ισχύουν και να καταστήσει το ΝΕΟ ΔΗΜΟ, υπεύθυνο, για τη μελλοντική του πορεία.  Επιχειρεί μία νέα Διοικητική λειτουργία του κράτους.
Καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να γίνει σε όλους μας σαφές το νόημα αυτής της εκλογικής διαδικασίας.
Το τελευταίο διάστημα και υπό το φως πρωτοφανών ιστορικών εξελίξεων για όλο τον κόσμο, η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμα για το μέλλον σταυροδρόμια.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους θεσμούς ένας από τους οποίους είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Η κρισιμότητα αυτού του θεσμού συνίσταται, στο κατά πόσο θα μπορέσει να παγιώσει μορφές λειτουργίας τέτοιες ώστε:
·         Να εξασφαλίσει την τοπική ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.

·         Να εκφράζει το σύγχρονο τρόπο σκέψης των πολιτών – δημοτών που έχουν απορρίψει τις ιδεαλιστικές μεγαλοστομίες.
Φίλες – Φίλοι.
Το προσωπικό όραμα είναι ατομική υπόθεση.
Στα Δημοτικά πράγματα όμως σημασία και αξία έχει η ύπαρξη συλλογικού οράματος που συνιστά και τη δύναμη της κοινωνίας.
Ζητούμενο είναι η έκφραση και ακόμα περισσότερο η πραγμάτωση του οράματος σε επίπεδο Δημοτικής Αρχής.
Η ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός και κυρίως η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ είναι πεδία στα οποία  θα κριθεί η νέα Δημοτική Αρχή.
Μπροστά σ' αυτή την πρόκληση μετά από σοβαρή σκέψη, αισθανόμενος το βάρος της ευθύνης, τολμώ σήμερα με εφόδια τη γνώση, την εμπειρία την ωριμότητα στα κοινά, τη σοβαρότητα στις αποφάσεις, την επιμονή μου στη συλλογική λειτουργία να σας ανακοινώσω την αμετάκλητη απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο Νέο Δήμο ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ.
Βαρύτητα στη λήψη αυτής της απόφασης η προτροπή πολιτών – φορέων καθώς και έμπειρων Αυτοδιοικητικών Στελεχών.
Γνωρίζω τα προβλήματα όπως γνωρίζω και τη δυσκολία στη λύση τους.
Με σοβαρότητα και ευθύνη χωρίς υπερβολές δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια.
·         Απλώνω χέρι συνεργασίας και συστράτευσης.

·         Ζητώ την εμπιστοσύνη σας.

·         Ζητώ να πλαισιώσετε το συνδυασμό μας.
Ιδιαίτερα απευθύνομαι στους νέους ανθρώπους που έχουν φρέσκιες ιδέες και κυρίως δύναμη δημιουργίας και αισιοδοξίας.
Απευθύνομαι σε όλους μακριά από ιδεολογήματα σφιχτούς κομματικούς εναγκαλισμούς με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετική άποψη.
Δεν περισσεύει κανείς στην κοινή συλλογική προσπάθεια, για την καλλίτερη δυνατή πορεία της τοπικής μας Κοινωνίας, να απαντήσουμε θετικά στα σύνθετα προβλήματα της.

18 ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΥ 2010΄

Με εκτίμηση

Ιωάννης Περήφανος

Υποψήφιος Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ-ΝΕΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-

ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ο Αρχ/της Κλήμης Ζώκαρης -εξ Αιδηψού, «ουκ ασήμου πόλεως πολίτης»-, έχει μία ακατάπαυστη πνευματική δημιουργία και παραγωγή στη θεολογική και φιλοσοφική σκέψη. Το τελευταίο χρονικά έργο του ο «Ωριγένης» είναι ένα σύγγραμμα άρτιο και ολοκληρωμένο μέσα στη θεολογική και φιλοσοφική γραμματεία μας. Αποδεικνύει το εύρος των γνώσεων του πάνω στην Αρχαία Ελληνική σκέψη - Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρος, Κυνικοί, Στωικοί - αλλά και το βάθος της θεολογικής του παιδείας και το ύψιστο βεληνεκές των ερευνών του και των θεολογικών του μελετών που με τον τίτλο «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ανέρχονται σε 10 τόμους! Αν δε σε αυτούς τους τόμους προστεθεί η λάμψη και η γοητεία του προσωπικού του ύφους, συγκροτούν μία ΑΡΙΣΤΗ πραγματεία πάνω σε θεολογικά θέματα και στους Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόλις μου έστειλε τον «ΩΡΙΓΕΝΗ» -ήταν καλοκαίρι στην Αιδηψό-τον διάβασα και ένοιωσα μεγάλη πνευματική απόλαυση. Τελώ πράγματι κάτω από τη γοητεία της Νέας αυτής μελέτης του και θ