Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΑΤΣΙΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Δημήτρης Κατσίνης
        Φίλες και φίλοι του νέου δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας,
Πίστευα πως ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης σχεδιάστηκε για να γίνει άλλη μία αναμέτρηση των πολιτικών δυνάμεων και πως ο έλεγχος και η χαλιναγώγηση των νέων δήμων ήταν άλλη μία προσπάθεια των.
    Σε προηγούμενο δημοσίευμα μου έκανα έκκληση για σύμπνοια και κοινή συμπόρευση , επειδή πίστευα και πιστεύω ότι μόνο έτσι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση και η κρίση θεσμών και αξιών, που λόγω της παγκοσμιοποίησης πλήττουν την ελληνική κοινωνία, αφού κινούμαστε σε περιβάλλον παγκόσμιας οικονομίας. Δεν υπολόγισα τον παράγοντα φιλοδοξία και τα προσωπικά οφέλη που λαμβάνουν χώρα και σ' αυτές τις εκλογές. 'Όμως οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από πρόσωπα που σκέφτονται αυτοδιοικητικά και που δεν αποζητούν το πρόσκαιρο προσωπικό όφελος.
Κατανοώ και για να μη θεωρηθεί ότι μόνο εγώ είμαι διαφορετικός , ίσως σήμερα υποστηρίζω αυτή την άποψη , επειδή λόγοι κυρίως επαγγελματικοί μου απαγορεύουν υποψηφιότητα δημάρχου.
  ΄Εφθασε λοιπόν η δύσκολη στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. ΄Εφθασε η στιγμή της αναζήτησης της πλέον οραματικής και ριζοσπαστικής πρότασης, προσδοκώντας στην αφύπνιση και συμμετοχή όλων των πολιτών. Και επειδή πάντα λειτουργούσα ενάντια στην κομματική πειθαρχία αγνοώντας και παραβλέποντας κομματικό και προσωπικό όφελος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιλογές που είχαν το τίμημα τους και επειδή συμβαίνει να είμαι σφόδρα αδιόρθωτος, πάλι θα βάλλω δύσκολα σ' αυτούς που μ' αγαπούν και με στηρίζουν.
   Πιστεύω λοιπόν ότι σήμερα χρειάζεται μια νέα δυναμική και σύγχρονη πρόταση με όραμα ,στρατηγική  και θαρραλέα μέτρα πολιτικής , που να κινητοποιούν το ανθρώπινο δυναμικό και που θα βάλλουν τον τόπο σε διαρκή ανάπτυξη.
    Ακόμα πιστεύω και στηρίζω,  σ' αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές,  αυτόν που βρίσκεται χρόνια στο μετερίζι των διεκδικήσεων, αυτόν που σε μακρινές εποχές αγωνιστήκαμε είτε από κοινού είτε από διαφορετικές επάλξεις, αφού και οι δύο αγωνιζόμαστε και διεκδικούσαμε συμφέροντα των περιοχών και δημοτών που εκπροσωπούσαμε, γιατί τελικά στόχος και των δύο ήταν η πρόοδος και ευημερία περιοχής και πολιτών. Σήμερα αυτά που μας χώριζαν μας ενώνουν και επιβάλλουν νέες διεκδικήσεις και αγώνες ενώ παράλληλα τίθενται νέοι στόχοι.
  Η στήριξη μου συνεπώς στον Υποψήφιο Δήμαρχο  Πρόδρομο Ενωτιάδη είναι δεδομένη. Προσωπικά τολμώ,  μπαίνω στην διαδικασία της εκλογής και διεκδικώ θέση δημοτικού συμβούλου στο νέο συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές του Νοεμβρίου πιστεύοντας ότι η πρόοδος και η ευημερία της περιοχής μας μπορεί να υλοποιηθεί απ' αυτούς που θα εφαρμόσουν ένα ευρύ φάσμα αλλαγών, μακριά από τοπικισμούς, κομματικές δεσμεύσεις και ξεπερασμένες  μεθόδους διαχείρισης, που θα φέρουν τον νέο δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, μια ολική επαναφορά στον δρόμο της ανάπτυξης, σχεδιάζοντας ένα νέο μοντέλο σύγχρονης αυτοδιοίκησης. Πιστεύω ότι οι κοινωνίες που δεν τολμούν είναι καταδικασμένες να ζουν με τα προβλήματα του παρελθόντος. Ο εφησυχασμός που φέρνει η νίκη στις εκλογές δεν θα είναι δικό μας γνώρισμα. Σκληρή δουλειά και προσπάθεια που κινητοποιούν την ανθρώπινη μηχανή της τοπικής κοινωνίας για να δρομολογήσουν την λύση όσο το δυνατόν περισσοτέρων προβλημάτων θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό μας. Σ' αυτή την προσπάθεια ζητάμε την συμμετοχή όλων για να αυτοσχεδιάσουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση με αισιοδοξία και σιγουριά. Κάποιοι σίγουρα θα πουν ότι όλοι είναι ίδιοι. ΄Ισως  αυτό να είναι το άλλοθι τους για μη συμμετοχή. Ας έρθουν λοιπόν μαζί μας για να κάνουμε την διαφορά, γιατί αυτές οι εκλογές αν μη τι άλλο θέλουν και απαιτούν ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

                                                                                     Δημήτρης Κατσίνης
                                                                           Οικονομολόγος- Δ/ντής ΑΤΕbank
                                                                           Πρώην         Δήμαρχος Ελυμνίων
                                                                                                 Υποψ. Βουλευτής Ν.Δ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν