Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

εγκληματική απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ιστιαίας – Αιδηψού


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
 ΔΗΜΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Καταγγέλλουμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ιστιαίας – Αιδηψού να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας. Απόφαση κοινωνικά και οικονομικά εγκληματική.
Με αυτή την απόφαση οι συνάδελφοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας θα
οδηγηθούν στην ανεργία.
Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει στους Δημότες αυτή την υπηρεσία χωρίς να επιδιώκει κανένα οικονομικό όφελος και να φροντίζει για τους εργαζόμενούς του.
Αφού όμως η ανάληψη της υπηρεσίας από μια εταιρεία θα της αποφέρει κέρδος, γιατί να μην την κρατήσει ο Δήμος;
Γιατί γι’ αυτόν η αποκομιδή των απορριμμάτων κρίνεται ασύμφορη;
Η αποκομιδή των απορριμμάτων κρίνεται ασύμφορη όταν θα πρέπει να διαθέσουμε από τις τσέπες μας μερικά εκατομμύρια ευρώ και να μείνουν άνεργοι συμπολίτες μας.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι Καλλικρατικοί Δήμοι, με το πρόσχημα της έλλειψης χρημάτων, σπεύδει να εφαρμόσει ότι επιτάσσουν οι «κυβερνήσεις των μνημονίων» και η ΕΕ.
Με στόχο τη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματιών, οι Καλλικρατικοί Δήμοι προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών τους και τη διευκόλυνση της εφαρμογής των απαράδεκτων σχέσεων εργασίας.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή:
Ø Να ανακαλέσει την απόφαση για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και να μην συζητήσει το σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ø Να διεκδικήσει χρήματα από το κράτος για να διατηρήσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα οποιασδήποτε υπηρεσίας που σχετίζεται με την καθαριότητα, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία.
Ø Να μην αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη.
Ø Να προχωρήσει σε αγωνιστική κατεύθυνση προς όφελος των δημοτών, των εργαζομένων, των οικογενειών και των παιδιών τους κι όχι σε όφελος των επιχειρήσεων και των κερδών τους.
Ø Να δεσμευτεί ότι δε θα γίνει καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, καμιά ιδιωτικοποίηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους & συμβασιούχους:
Ø Να δηλώσουμε την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και άλλων δομών και υπηρεσιών του Δήμου (Βοήθεια στο σπίτι, Πολεοδομία, Δημοτική Αστυνομία κλπ).
Ø Να πούμε ΟΧΙ στις ορέξεις των μεγαλοεργολάβων και των εδώ υπηρετών τους.
Ø Να πούμε ΟΧΙ στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που θα επιβάλουν.
Ø Να υπερασπίσουμε το κοινωνικό έργο της καθαριότητας και των  άλλων δομών του Δήμου.
Ø Να διασφαλίσουμε την ανταποδοτικότητα των τελών καθαριότητας, που με την ιδιωτικοποίηση θα υπερδιπλασιαστούν.
Ø Να σταματήσει η απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού και του
εξοπλισμού της καθαριότητας.
Ø Να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ,
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ &
ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Λ. Αιδηψού 24/10/2012

                                                        ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,