Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΣΕΙΔΩΝ:Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού



Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» , προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, για την ανταπόκριση και αποστολή κλιμακίου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, συμμετέχοντας στον  2ο Διάπλου Β. Ευβοϊκού Κόλπου: «Σκυλλίας-Σαββάκης-Αδρίας 2012»

Ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών»
ολοκληρώνοντας με πρόσθετα στοιχεία την ηλεκτρονική καταχώρηση
της ιστοσελίδας του «Σκυλλίας-Σαββάκης Αδρίας 2012» δημοσιοποιεί
και την ευχαριστήρια-αιτητική επιστολή που απηύθυνε προς τον
Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη, με την οποία επιχειρείται
η διασύνδεση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και των ιστορικών και
ονοματολογικών της αναφορών με την πιο επίλεκτη μονάδα των
Ενόπλων Δυνάμεων, της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΗΣ                                           ΠΡΟΣ
                «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»                                                           ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΝ


Α.Π.: 29/31-7-2012
Λίμνη Ευβοίας, τ.κ. 34005
Τηλ.: 6946536694

                                                ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αξιότιμε Αρχηγέ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού,
λαμβάνουμε την τιμή και την πρωτοβουλία να σάς ενημερώσουμε σχετικά με την ολοκλήρωση του 2ο Διάπλου Β. Ευβοϊκού Κόλπου: «Σκυλλίας-Σαββάκης-Αδρίας 2012»- και τις παράλληλές του εκδηλώσεις, δραστηριότητες του Ομίλου μας, στις οποίες, μετά την επιστολή μας από 5-6-2012, ανταποκριθήκατε πρόθυμα με την αποστολή κλιμακίου, αποτελούμενο από έναν Αξιωματικό και δύο Υπαξιωματικούς της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών..
Ο Μαραθώνιος Κολυμβητικός Αγώνας διεξήχθη στις 28 Ιουλίου 2012 από τις 09:00 έως 16:35, κάτω από οριακές συνθήκες διακοπής του λόγω κυματισμού, με 11 τερματίσαντες κολυμβητές/τριες και δύο εγκαταλείψεις. Νικήτρια ήταν η κ. Κουβέλη Βασιλική με 4.33΄23΄΄.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ακολούθησε η βράβευση των αθλητών σε ιδιαίτερη εορταστική εκδήλωση με την απονομή επάθλων του Ομίλου μας αλλά και τιμητικών ενθυμίων του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία είχατε τη γενναιοδωρία να  μάς παραχωρήσετε.
Το πρωί της επόμενης μέρας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων του ηρωικού πληρώματος του Α/Τ Αδρίας και του παρασημοφορηθέντος μέλους του, λιμνιώτη δίοπος Αθανασίου Σαββάκη, σε μια σεμνή, λιτή αλλά άκρως υποβλητική και συγκινητική τελετή.
Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες του τριημέρου η παρουσία των στελεχών σας ήταν άκρως υποδειγματική και εντυπωσιακή, δίνοντας με τη σεμνότητά τους, την ευγένειά τους και το παράστημά τους ιδιαίτερο χρώμα και τόνο στις εκδηλώσεις μας. Η Πόλη μας στη διάρκεια της παραμονής τους λειτουργούσε κάτω από την συναίσθηση της ιδιαίτερης τιμής που επιφύλαξε για την ίδια το Πολεμικό μας Ναυτικό με την αποστολή μελών της πιο θρυλικής μονάδας του.
Ευελπιστούμε η φιλοξενία που τους παρείχαμε, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, να ήταν συμπαθητική και οι εντυπώσεις τους από την οργάνωση των εκδηλώσεων μας να μην είναι αυστηρές.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας προτείνουμε:
·         Την προβολή του αγώνα από την εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρατική τηλεόραση (βίντεο, φωτογραφική υλικό υπάρχει στην ιστοσελίδα του Αγώνα: http://voriaevia.blogspot.gr/ και http://eleutherifoni.blogspot.gr/)
·         Την ενσωμάτωση και ονοματολογική αποδοχή από την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών της εμβληματικής και συμβολικής φυσιογνωμίας του Σκυλλία στην ιστορική παράδοση της μονάδας και τη χρήση της στην ονοματολογικό προσδιορισμό ενός επιπέδου εκπαίδευσης των βατραχανθρώπων (π.χ. στην δοκιμασία της Μεγάλης Κολύμβησης, η οποία περίπου συμπίπτει με τη Σκυλλίια απόσταση των 14.500 μ.
·         Και κυρίως με την μόνιμη αποστολή εκπροσώπων της Δ.Υ.Κ. στην ετήσια διοργάνωση του «Σκυλλία», ως απότιση τιμής στον πρώτο παγκοσμίως, επιβεβαιωμένο μαχητή ανορθοδόξου πολέμου στη θάλασσα, ο οποίος είχε την καταγωγή του από τη Β. Εύβοια. Με τον τρόπο αυτό η Δ.Υ.Κ θα ενσωματώσει στην ιστορία της μια παγκόσμια επιβεβαιωμένη πρωτοπορία, αυτή του πρώτου μαχητή-δολιοφθορέα σε θαλάσσιο περιβάλλον και θα συνδεθεί με μια από τις ιστορικότερες ναυτικές πόλεις της χώρας μας.
Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας προς την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων του Πολεμικού Ναυτικού, προς τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών και προς Εσάς προσωπικά, γιατί διείδατε, μέσα από την πρόσκλησή μας και την άμεση ανταπόκρισή σε αυτή, την προοπτική έναρξης μιας σχέσης και ενός δρώμενου που τιμά την ναυτική πολιτεία της Λίμνης και ταυτόχρονα την ιστορία και την παράδοση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

                                        Με απεριόριστη Εκτίμηση


                                               Το Δ.Σ. του Ομίλου
                                     Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης
                                                  «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»  
POSEIDON

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν