Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η κατάργηση του επιπλέον αφορολόγητου των μισθωτών που έχουν παιδιά


Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Μέτρο ακραίας συλλογικής οικονομικής και κοινωνικής αυτοκτονίας είναι η κατάργηση του επιπλέον αφορολόγητου των μισθωτών που έχουν παιδιά.
Επίσης, ακραίο και απαράδεκτο μέτρο είναι και ο περιορισμός των οικογενειακών επιδομάτων, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες μειώσεις των μισθών και γενικότερα των εισοδημάτων.
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν είναι καθόλου υπερβολικοί.

Η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστια υπογεννητικότητα και γήρανση του πληθυσμού και είναι πολιτική γελοιότητα ότι αποτελεί δυναμική αντιμετώπιση της κρίσης σε επίπεδο κοινωνίας η εξοντωτική φορολόγηση όσων μισθωτών έχουν αποκτήσει ή σκέπτονται να αποκτήσουν παιδιά. Πολύ περισσότερο που δεν αγγίζεται ο ακραίος πλούτος ανθρώπων που επενδύουν αστρονομικά ποσά σε ακίνητα μητροπολιτικών μεγαλουπόλεων του εξωτερικού.
Σε μια σειρά από ισχυρές καπιταλιστικές χώρες, με προεξέχουσες τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να λαμβάνονται μέτρα υψηλής φορολόγησης σε βάρος των ανθρώπων του υψηλού πλούτου.
Όμως, στην Ελλάδα η ελληνική πολιτική τάξη εξακολουθεί να κωφεύει στις παροτρύνσεις των εταίρων μας στην ΕΕ για επιτακτική φορολόγηση του ακραίου πλούτου, ανακοινώνοντας μέτρα που διευρύνουν το πρόβλημα της μεγάλης υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας. 
Ο πληθυσμός από 0-14 ετών αριθμεί το 14%, που σημαίνει όχι μόνον ότι γερνάμε σαν χώρα αλλά ότι μελλοντικά θα μειωθεί σημαντικά ο πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.
Η γήρανση του πληθυσμού της Ελλάδας επιβεβαιώνεται και από άλλα στατιστικά στοιχεία, όπως είναι η μετάθεση της μητρότητας από πολλές Ελληνίδες.
Καθώς η χώρα μας αντιμετωπίζει πλέον οξύ δημογραφικό πρόβλημα, οι κυβερνώντες πρέπει να αλλάξουν πορεία. Αντί να ισοπεδώνουν οικονομικά τις οικογένειες με παιδιά, ας φορολογήσουν τον ακραίο πλούτο. Η χώρα μας πρέπει να επιβιώσει.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν