Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

τουριστική και εμπορική προβολή του νησιού μας-Elimnion Tours

Πρόσφατα (23/1-3/2) οργανώθηκε ταξίδι ομάδας χορευτών από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΜΑΚΙΣΤΟΣ» από τον Δήμο Κηρέως και μελών του Τουριστικού Γραφείου «Elimnion Tours», από τον Δήμο Ελυμνίων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας και την Νομαρχία , με στόχο την συμμετοχή και την παρουσίαση της ελληνικής παράδοσης, των Ευβοϊκών προϊόντων και των τουριστικών παροχών του νησιού μας, στις εκδηλώσεις του Δήμου του Πεκίνου στο Chaoyang Park για την Κινεζική Πρωτοχρονιά, σε ένα χώρο 500.000 επισκεπτών στο διάστημα των 6 ημερών των εκδηλώσεων.

Μέσω του περιπτέρου – τέντα το οποίο είχαμε κατά την διάρκεια του φεστιβάλ (συμμετοχή του Επιμελητηρίου Εύβοιας), προβάλαμε τουριστικά την Εύβοια ως εύκολα προσβάσιμο προορισμό από την Αθήνα ο οποίος συνδυάζει πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία, με την ομορφιά και την μοναδικότητα των περιοχών και της φύσης. Τα έντυπα στα αγγλικά αλλά και στα Κινέζικα έγιναν ανάρπαστα και ο κόσμος έδειξε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα τουριστικά προγράμματα που προσφέραμε για την Εύβοια .

Επίσης μετά από επαφές που είχαμε με τους υπεύθυνους τύπου κ. Χρήστο Φαϊλάδη και τον κ. Ευθύμιο Αθανασιάδη στο Πεκίνο από την Πρεσβεία μας , δόθηκαν δελτία τύπου και ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης πριν την άφιξη μας στο Πεκίνο, αλλά και κατά την παρουσία μας εκεί, και μας τίμησαν με την παρουσία τους κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στο Chaoyang Park αλλά και στο αποχαιρετιστήριο πάρτυ που διοργανώσαμε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο που διαμέναμε.

Ακόμη, ο διευθυντής του ΕΟΤ στο Πεκίνο κ. Στέλιος Κορκίδης υποστήριξε την προσπάθεια μας και ενίσχυσε την προβολή της Ελλάδας με μεγάλα Πόστερς στα αγγλικά και στα Κινέζικα , όπως επίσης και με την προσφορά διαφημιστικών τσαντών και T-shirts τα οποία μοιράσαμε στα μέλη της Ελληνικής αποστολής αλλά και στους εθελοντές Κινέζους που μας βοηθούσαν καθημερινά.Μετά από επαφές με Κινέζους επιχειρηματίες και τουριστικά γραφεία εκεί πιστεύουμε ότι καταφέραμε να ανοίξουμε το δρόμο τον οποίο επιθυμούσαμε και ότι σύντομα θα έχουμε γκρούπ από Κίνα τα οποία θα επισκέπτονται το νησί μας σε συνδυασμό με ξεναγήσεις στην Σκύρο, Αθήνα, Δελφούς και Μετέωρα.

Η παρουσία μας στο Πεκίνο με την βοήθεια όλης της ομάδας έγινε όχι μόνο αισθητή αλλά καταφέραμε να ξεχωρίσουμε από τις ομάδες άλλων χωρών που συμμετείχαν και δώσαμε την ευκαιρία σε όλους , Ρώσους, Νεοζηλανδούς, Ουκρανούς, Άγγλους, αλλά και στους Κινέζους να χορέψουν σε ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, να δοκιμάσουν την ελληνική κουζίνα, τα ελληνικά προϊόντα, το Ούζο μας, και να πάρουν μια γεύση από την ελληνική φιλοξενία και ζεστασιά.

Το Τουριστικό γραφείο «Elimnion Tours» σε απάντηση της φιλοξενίας στο Πεκίνο κάλεσε και φιλοξένησε σε συνεργασία με το Concert Apartments στην Λίμνη , to Philoxenia Hotel στο Λευκαντί , Avantis Αpartments στην Ερέτρια τον Δήμο Ελυμνίων και το Δήμο Κηρέως , Δήμο Αμαρυνθίων και την Νομαρχία μας και τον κ. Αγγελή Βαγγέλη από το τουριστικό τμήμα του επιμελητηρίου Εύβοιας , ομάδα Κινέζων με επικεφαλή τον κ. Li Youping υπεύθυνο όλων των Πολιτιστικών διοργανώσεων στο Δήμο του Πεκίνου και συνεργατών του, από 27 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου στην Εύβοια .

Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα τους ξεναγήσαμε και τους δείξαμε τις ομορφιές του νησιού μας αλλά είχαν και την ευκαιρία να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για το καρναβάλι στον Δήμο Ελυμνίων , να χορέψουν και να γλεντήσουν , να πετάξουν αετό, να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά φαγητά και τα κούλουμα αλλά και να κολυμπήσουν και να χαρούν την φιλοξενία των κατοίκων αλλά και των Αρχών του νησιού.

Ακόμη τους γνωρίσαμε και αντάλλαξαν δώρα με τον Δήμαρχο Ελυμνίων κ. Μάρκου Κων/νο, Δήμαρχο Κηρέως κ. Ενωτιάδη Πρόδρομο, τον Δήμαρχο Αμαρύνθου κ. Μιχαήλ Παναγιώτη, τον Νομάρχη μας κ. Μπουραντά Αθανάσιο, τον Αντινομάρχη κ. Ξηγκόγιαννη Δημήτρη υπεύθυνο σε θέματα τουρισμού, όπως επίσης και με το επιμελητήριο Εύβοιας όπου μας δέχτηκαν ο κ. Μελέτης Μανώλης, ο κ. Βαγγέλης Αγγελής υπεύθυνος του τουριστικού τμήματος του επιμελητηρίου και η κ. Βούλα Αγιοστρατίτη.

Ακόμη κατά την διάρκεια της παραμονής τους επισκεφτήκαμε την Αθήνα και τους ξεναγήσαμε στα αξιοθέατα και συναντηθήκαμε με τον Βουλευτή Εύβοιας κ. Σίμο Κεδίκογλου , ο οποίος τους δέχτηκε και τους ξενάγησε στους χώρους της Βουλής.

Στόχος όλων αυτών των επαφών αλλά και του γραφείου μας η τουριστική και εμπορική προβολή του νησιού μας και των προϊόντων μας στην μεγάλη αγορά της Κίνας μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο του Πεκίνου στο Chaoyang Park στις εκδηλώσεις για το 2010.

Με εκτίμηση

Για το Elimnion Tours

Μελιώτη Αλεξάνδρα Ray McGarry

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν