Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ- ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΚΗΡΟΝΗΛΕΩΣ ...........ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Μετά  από έναν μήνα Καλλικράτειων αντιπαραθέσεων , και  τώρα που έχει κάπως κατασταλάξει το θέμα , νομίζω ότι μπορούμε να δούμε  κάπως πιο ψύχραιμα τα γεγονότα.
       Κατ αρχήν είχαμε το αρχικό προσχέδιο  με  έδρα Λίμνη  και ονομασία Λίμνη. Σε αυτό  το σχέδιο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το Μαντούδι  (και την Αγία Άννα) . 
    Μας κατηγόρησαν-σχεδόν μας χλεύασαν-  για  προγονολατρεία και για ανυπαρξία υποδομών  και  μάλιστα κάποιοι είπαν ότι ο νέος  δήμος απλά διαφημίζει την  Λίμνη.
      Ε ναι λοιπόν κύριοι , είμαστε περήφανοι για την παράδοση  και την Ιστορία μας , και δεν είμαστε περήφανοι μόνο   για το παρελθόν μας αλλά και για το ότι την παράδοση μας και την κουλτούρα μας την διατηρήσαμε έως σήμερα . Ελάτε λοιπόν στην πόλη μας και θα δείτε  την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλαισθησία των παππούδων μας καλοδιατηρημένη και ολοζώντανη. 
    Πόσοι  άλλοι  οικισμοί έχουν σεβαστεί έτσι την παράδοση τους ? (όποια και αν ήταν αυτή , ναυτική ,  αγροτική, κτηνοτροφική)
    Νομίζετε ότι  θα μας ήταν δύσκολο να σηκώσουμε τετραώροφα τετράγωνα κουτιά . Δεν φταίμε εμείς  για το ότι διαλύσατε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των οικισμών σας χτίζοντας ο καθένας ότι θέλει και όπως θέλει.
Και σταματάω στην αρχιτεκτονική γιατί εάν πιάσουμε και στα υπόλοιπα θα φάμε μέρες εδώ.
    Πάμε  τώρα στο κεχρί. 
Η μόνη  δυνατότητα ανάπτυξης  της  περιοχής  είναι ο τουρισμός (εκτός εάν προτιμάτε να γίνετε θερμαστές στην ΤΕΡΝΑ)
  Η επιλογή  λοιπόν της έδρας  ενός δήμου που βλέπει σαν μονόδρομο   την τουριστική του ανάπτυξη γίνετε με βασικό κριτήριο  την προώθηση  του <<ισχυρού χαρτιού >> της  περιοχής. Για  παράδειγμα σε όλες τις  Κυκλάδες  πρωτεύουσες  γίνονται οι γραφικοί οικισμοί με τα στενά δρομάκια και όχι  τα καμπίσια χωριά στην ενδοχώρα .Τα οποία όμως ζουν <<πουλώντας >> έξυπνα την βιτρίνα τους .

 Βαλτέ  δέκα  τουρίστες  μπροστά από το σύγχρονο Δημαρχείο  του  Μαντουδιου  και άλλους δέκα μπροστά από το <<μικρό >> της  Λίμνης  να δούμε  πιο θα φωτογραφήσουν?

Για να αναπτυχθεί  τουριστικά μια περιοχή χρειάζεται :
Φυσικό  κάλλος
 παράδοση  (πχ  Σπέτσες, Ύδρα) 
ιδιαίτερη κουλτούρα (πχ  Κρήτη ) και
 υποδομές.
      Επίσης εάν προσέξετε, κάθε τουριστική περιοχή  διαθέτει την βιτρίνα της  την  οποία και προβάλει σε κάθε ευκαιρία
        Παράλληλα με  την  βιτρίνα  προβάλλονται και οι υπόλοιπες περιοχές . Πολλές φορές μάλιστα το μεγαλύτερο  οικονομικό όφελος  το  έχουν  οι περιφερικές  περιοχές  όπου αναπτύσσατε και ο κύριος όγκος των υποδομών, και  όχι η βιτρίνα (λόγο  χωροταξικών προβλημάτων  ,όπως στην περίπτωση της Λίμνης).
         Στο  νέο δήμο λοιπόν βιτρίνα είναι η Λίμνη  και αυτό δεν νομίζω να αμφισβητείται  από κανένα .
       Όσον αφορά το όνομα τώρα:   Αυτό που χρειάζεται  η περιοχή  είναι στην ουσία ένα brand  name, ένα όνομα ηχηρό και  με βαρύτητα  . Το Μαντουδιού  Λίμνης  Αγίας Άννας  είναι νομίζω εκτός συναγωνισμού
Το  Κηρονηλέως  είναι  μια συνένωση  λέξεων που για τον εκτός περιοχής δεν σημαίνει τίποτα  . Φανταστείτε  την Σαντορίνη  να λεγόταν  Ημεροβηγλοφυροπερισσα.
Τι θα λέμε δηλ
<<Αποδράστε  το Σ/Κ  στο Μαντούδι-Λίμνη-Αγία Άννα>>  ή
<<Η ζήσε το όνειρο σου στον Κηρονηλέα και τα τσιφλικοχώρια του>>
Το  Κήρινθος  ή το Αιγεών (με παράλληλη προβολή της αρχαίας Ιστορίας τους )   ακούγετε καλύτερα
      Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι  και είναι ανήθικο  πατώντας πάνω στην περηφάνια και στον τοπικισμό κάποιων να παίζετε τα δικιά σας πολιτικά παιχνίδια.
     Έχετε την (τελευταία μάλλον)  ευκαιρία να οδηγήσετε την περιοχή σε μια προοπτική ανάπτυξης , φροντίστε να την κλωτσήσετε όπως και τις προηγούμενες.

Ο ΛΑΘΡΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν