Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δασαρχείο Λίμνης-ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Δασαρχείο Λίμνης  διακηρύσσει την με ανοικτή δημοπρασία επιλογή αναδόχου, με το σύστημα προσφοράς, ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, επί των τιμών του  τιμολογίου της μελέτης   (αρθ. 5  του N. 3669/08 (ΚΔΕ). «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων») για την εκτέλεση του δασοτεχνικού έργου: « Συντήρηση ψιλών αντιπυρικών ζωνών δημοσίων δασών περιοχής Δασαρχείου Λίμνης και συνιδιόκτητου μετά του Δημοσίου δάσους Προκοπίου-Δραζίου, προϋπολογισμού δημοπράτησης 69.870,28 και αναλύεται σε:

Άθροισμα δαπανών εργασιών: 41.040,00 €  -  Γ.Ε+Ε.Ο 18%: 7.387,20 €  –  Απρόβλεπτα 15%   7.264,08 € –  Αναθεώρηση: 1.113,83 €   Φ.Π.Α. 23% : 13.065,17 €. Σύνολο δαπάνης του έργου: 69.870,28 €
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων»  και με τους όρους του τεύχους της αναλυτικής διακήρυξης.
Η δημοπρασία θα γίνει στις  9/8/2011 ημέρα Τρίτη  και ώρα 10:00 π.μ. (ώρα λήξης επίδοσης των δικαιολογητικών συμμετοχής) στα γραφεία του Δασαρχείου Λίμνης. Αν για οποιονδήποτε σοβαρό λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμία προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της  η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με FAX πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη νέα ημερομηνία σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα (10:00 π.μ.).
Η ίδια διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και δεύτερη (2η ) φορά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.
Το έργο χρηματοδοτείται κατά 100% από πιστώσεις του ειδικού φορέα δασών του Πράσινου  στα πλαίσια υλοποίησης του «Ειδικού προγράμματος Αντιπυρικής Προστασίας έτους 2011».Υπάρχουσα πίστωση 50.000 ευρώ.

          Στον διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:
Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις: 
1.             α1. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη ΓΓΔΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην Α1, Α2 & 1η τάξη για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ.  

α2.Εγγεγραμμένες στο Ελληνικό Μητρώο ΜΕΕΠ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, εξειδικευμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις για έργα ΠΡΑΣΙΝΟΥ που είναι στελεχωμένες με Δασολόγους ή Τεχνολόγους Δασοπονίας, Α1, Α2 & 1ης τάξης.

α3. Δασολόγοι – Δασοπόνοι κάτοχοι πτυχίου ΕΔΔΕ Β΄,  Γ΄ & Δ΄  Τάξης.        

α4. Επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στα νομαρχιακά μητρώα στην  αντίστοιχη τάξη και κατηγορία

β. Προερχόμενες από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες   του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.

γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει, παρόμοια ποιοτικά και ποσοτικά έργα με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
2.                                Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β & γ , σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους υπό τους όρους του άρθρου 2 παρ.7 του π.δ. 609/85 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία), υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και την υποβολή προσφοράς πρέπει να κατατεθούν, από κάθε διαγωνιζόμενο, εγγυητικές επιστολές του ΤΣΜΕΔΕ ή Τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, συνοδευόμενες από μετάφρασή τους στην Ελληνική γλώσσα ή Γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων ύψους 1.114,00 € (χίλια εκατόν δέκα τέσσερα ευρώ), οι οποίες θα απευθύνονται στο Δασαρχείο Λίμνης και θα παρέχονται όπως ορίζεται στο άρθρο 24 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ). Οι ως άνω εγγυητικές επιστολές συμμετοχής δεν γίνονται δεκτές, αν έχουν χρόνο ισχύος μικρότερο των {έξι (6) μηνών + 30 ημέρες} από την ημέρα του διαγωνισμού.
Ο χρόνος ισχύος της οικονομικής προσφοράς, ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημερομηνία κατάθεσής της.
Τα σφραγισμένα έντυπα στα οποία θα συμπληρώσουν οι διαγωνιζόμενοι την προσφορά τους, καθώς και τα τεύχη που αναφέρονται στο άρθρο 5 (παρ. 2) της αναλυτικής διακήρυξης, διατίθενται στο Δασαρχείο Λίμνης  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι και δύο (2) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας χωρίς να προσμετρείται η ημέρα του διαγωνισμού (ημέρα Πέμπτη 04-08-2011).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των υπόλοιπων στοιχείων και των υπαρχουσών μελετών, ερευνών κ.λπ. στα γραφεία του Δασαρχείου Λίμνης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τηλ.: 2227029107, 2227031218 (αρμόδιοι υπάλληλοι: Ζίγκηρης Σπύρος και Στάμου Αριστούλα). Επίσης, αντίγραφα αυτών μπορούν να πάρουν με δαπάνες και φροντίδα τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν