Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ


 

 

Το Σάββατο το Σάββατο 7 Μαρτίου 2009 το Κλειστό Γυμναστήριο Μαντουδίου ήταν κατάμεστο από γονείς, συγγενείς, φίλους και δημότες που ήρθαν να καμαρώσουν και να τιμήσουν τους νέους του «ΜΑΚΙΣΤΟΣ», τα παιδιά του χορευτικού μας συγκροτήματος. Παρόντες ήταν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με το Δήμαρχο Κηρέως κ. Πρόδρομο Ενωτιάδη και η κ. Νία Κομπορόζου, επικεφαλής της αποστολής στην Κίνα και εκπρόσωπος της ένωσης δημοσιογράφων του Ελληνικού Επαρχιακού Τύπου.

 

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Ελένη Ματσούκα, η δασκάλα των χορευτών, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την κ. Κομπορόζου για την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν, αναθέτοντας στο χορευτικό τη εκπροσώπηση της χώρας μας στο «2009 Ανοιξιάτικο Διεθνές Φεστιβάλ του Πεκίνου». Η κ. Ματσούκα αναφέρθηκε στον ενθουσιασμό και στην ευσυνειδησία των χορευτών μας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της αποστολής τους. Είχαν πλήρη συναίσθηση ότι εκπροσωπούσαν στην Κίνα την Ελλάδα και την Εύβοια, μόχθησαν και κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα στις 38 αποστολές, αποσπώντας τη διάκριση της «Τιμώμενης Χώρας». Έτσι, στο επόμενο φεστιβάλ η χώρα μας θα  συμμετέχει αυτοδίκαια. Το βραβείο παραδόθηκε στον κ. Ενωτιάδη τιμώντας στο πρόσωπό του το Δήμο Κηρέως.

 

Η κ. Κομπορόζου εξήρε το ήθος, το φιλότιμο και την προσπάθεια των χορευτών μας οι οποίοι τίμησαν το Δήμο Κηρέως, την Εύβοια και την Ελλάδα στην Κίνα. Σημείωσε τα πολλαπλά οφέλη της αποστολής, σημειώνοντας από το χώρο του Φεστιβάλ όπου υπήρχε και το περίπτερο της Ελληνικής αποστολής με τουριστικό διαφημιστικό υλικό και προϊόντα της Εύβοιας πέρασαν περισσότεροι από 500.000 επισκέπτες.

 

Ο Δήμαρχος κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης ευχαρίστησε και συνεγχάρηκε τους χορευτές μας. «Εκπροσωπήσατε επάξια την Πατρίδα μας στην άλλη γωνία της γης, γίνεται οι πολιτιστικοί μας πρεσβευτές στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Τιμήσατε το Δήμο Κηρέως και μας κάνατε υπερήφανους» τους είπε χαρακτηριστικά. Υποσχέθηκε διαρκή στήριξη των προσπαθειών τους και κάλεσε του γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να πλαισιώσουν το χορευτικό και την φιλαρμονική. Τέλος ανέφερε ότι για την κάλυψη των εξόδων της αποστολής (που προσέγγισαν τις 30.000 €), πλέον του Δήμου Κηρέως συνέβαλαν οικονομικά η Ν.Α Ευβοίας, η ΤΕΔΚΕ και οι επιχειρηματίες κ. Ιωάννης Δημητρίου και Εμμανουήλ Λειβαδάρας.

 

Ακολούθησε προβολή μαγνητοσκοπημένου υλικού από την αποστολή του ΜΑΚΙΣΤΟΣ στην Κίνα και παρουσίαση του προγράμματος που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Πεκίνου.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν