Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ



Κε. Εισαγγελέα:
Ο Παναγιώτης Σφακιανός, κάτοικος Ιστιαίας με δημόσια διαθήκη του αριθ. 15343/6.5.1948 άφησε την ψιλή κυριότητα ολοκλήρου της ακινήτου περιουσίας του στο Γυμνάσιο Ιστιαίας και την επικαρπία στην σύζυγό του Μαριγούλα. Με τη διαθήκη όριζε διαχειριστική επιτροπή τη Σχολική Εφορεία, τον εκάστοτε Ειρηνοδίκη και τον πρόεδρο της
Κοινότητας Ιστιαίας και ότι η διαχείριση της περιουσίας θα γινόταν από κληροδότημα με την επωνυμία «Κληροδότημα Παναγιώτου Σφακιανού». Η Μαριγούλα Π. Σφακιανού απεβίωσε την 16.1. 1983.
Το Κληροδότημα αυτό 63(εξήντα τρία) χρόνια από τη διαθήκη και 29 (είκοσι εννέα) χρόνια από το θάνατο της επικαρπώτριας δεν έχει συσταθεί.
Την 10 Ιουλίου 2000, όντας βουλευτής, απέστειλα επιστολή στον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων στην οποία περιέγραφα την κατάσταση της περιουσίας όπως την είχα αντιληφθεί μέσα από επίσημα έγγραφα θέτοντας παραλλήλως και ερωτήματα. Στην επιστολή μου αυτή απάντηση δεν έλαβα.
Άλλες προσπάθειες που έγιναν από τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης αλλά και τη Διεύθυνση προσωπικού του Δήμου, δεν κατέστη δυνατόν να πείσουν τις Δημοτικές Αρχές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας του «Κληροδοτήματος Παναγιώτου Σφακιανού».
Κάποια προσπάθεια φαίνεται να έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά δεν ετελεσφόρησε.
Η περιουσία του Διαθέτη είναι μεγάλης αξίας και είναι αναγκαίο και απαραίτητο το ταχύτερο να αξιοποιηθεί και ως ένδειξη τιμής και αναγνώριση της προσφοράς του διαθέτη αλλά και για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες και κατά τρόπον συνάδοντα προς τους σκοπούς του Διαθέτη.
Το οικόπεδο στην Αιδηψό είναι ίσως το μοναδικό που προσφέρεται να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή Σταθμού αυτοκινήτων , parking, τελείως απαραιτήτου σήμερα, η δε αγροτική περιουσία, χωράφια αρίστης παραγωγικότητας, για πιλοτικές καλλιέργειες εν όψει της επερχόμενης αναδιάρθρωσης καλλιεργειών καθώς και για ανθοκήπιο και δενδροκήπιο, για τη διάγνωση και διάδοση καλλιεργειών που ευδοκιμούν.
Η σημερινή κατάσταση και συμπεριφορά απέναντι στον Διαθέτη θεωρώ ότι επιβάλλει στον κάθε Δημότη του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού να ενδιαφερθεί για την τύχη της βούλησής του, να επιδείξει τον σεβασμό μας στην προσφορά του. Η επιβολή αυτή είναι αυτονοήτως μεγαλύτερη για τους Δημότες που είχαν σχέση με τα Δημοτικά πράγματα ,κυρίως, αλλά και με τα Δημόσια. Ας σημειωθεί ότι η καθυστέρηση αξιοποίησης της βούλησης του Διαθέτη Παναγιώτη Σφακιανού προξενεί μεγάλη υλική ζημία, ηθική και πνευματική. Την πράξη του Παναγιώτη Σφακιανού οφείλομε να τιμήσουμε ως παράδειγμα.
Στη βάση όσων ανωτέρω περιεγράφησαν απευθύνω και υποβάλλω παράκληση σε σάς κ. Εισαγγελέα να κινήσετε τη διαδικασία, τις ενέργειες, για την προστασία του νόμου, προστασία της βούλησης του Διαθέτη, της κληρονομιάς και τη λειτουργία του Κληροδοτήματος. Αιτούμαι, σας ζητώ αν χρειάζεται, η προστασία του νόμου να καλύψει όλες τις γενόμενες ζημίες, καταπατήσεις και παραβάσεις που έχουν σημειωθεί, όπως ο νόμος ορίζει.
Σας επισυνάπτω αντίγραφο της επιστολής μου προς τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας κα Εθνικών Κληροδοτημάτων από 10 Ιουλίου 2000.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς την οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται να παράσχει κάθε βοήθεια ή προστασία προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκίδας για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.


Με τιμή
Βασίλης Κεδίκογλου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,