Την αναγνώριση παλαιότερων αναδασμών σε περιοχές της Εύβοιας επιδιώκει ο Συμεών Κεδίκογλου για λογαριασμό των αγροτών
Την διασφάλιση των Ευβοιωτών ιδιοκτητών αγροτεμαχίων τα οποία απόκτησαν από κατατμήσεις δασικών εκτάσεων που έγιναν κατά το παρελθόν προωθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Συμεών Κεδίκογλου.
Πρόκειται για αναδασμό που αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε κατά το 1981 με απόφαση του Νομάρχη Εύβοιας στην περιοχή Γερακιούς Ιστιαίας. Επειδή όμως δεν ακολούθησε η αναγνώρισή του, ο βουλευτής ζητά να γίνει τώρα με νομοθετική ρύθμιση, όπως έχει συμβεί για άλλες περιοχές και της Ευβοίας, για παράδειγμα στο Μετόχι Κηρέως, στο Μαντούδι, στην Αγία Άννα και αλλού.

Ο βουλευτής συζήτησε το θέμα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος. Στην πρόταση δε του βουλευτή να αναγνωριστεί η κατάτμηση της Γερακιούς με τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου, ο κ. Παπακωνσταντίνου δέχτηκε να το εξετάσει στο νομοσχέδιο για την αναθεώρηση της δασικής νομοθεσίας που προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο. Πολιτική του Υπουργού εξάλλου είναι οι τροπολογίες που κατατίθενται στα σχέδια νόμου να είναι συναφούς περιεχομένου.
Ο Συμεών Κεδίκογλου ανάδειξε το ζήτημα, προκειμένου οι αγρότες ιδιοκτήτες να διασφαλίσουν το δικαίωμα, που το ίδιο το κράτος τους είχε από χρόνια αποδώσει, χωρίς να κινδυνεύουν να ταλαιπωρηθούν τώρα ή στο μέλλον από γραφειοκρατικά εμπόδια.

Σχόλια