Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ: "Να ελεγχθεί ο Δήμαρχος" ΨΑΡΡΟΣ: "Έχει προσωπικό σχεδιασμό και εμμονές" - Όλη η αλληλογραφία


του Αντώνη Σκούρα

 















Χαρτοπόλεμος έχει ανοίξει μεταξύ της Ειδικής Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη και τον Δήμαρχο κ. Ανέστη Ψαρρό.

Ένας χαρτοπόλεμος με προεκτάσεις όπου η κ. Καραβασίλη ουσιαστικά ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο του Δημάρχου, για την ενέργεια του να σκίσει το έγγραφο και να τις επιτεθεί προσωπικά.
Και τον Ανέστη Ψαρρό να την κατηγορεί ότι φτιάχνει το «οικολογικό» της προφίλ υποκύπτοντας στο πειρασμό της πολιτικής, έχοντας προσωπικό σχεδιασμό και εμμονές.

Η Βόρεια Εύβοια φέρνει στην επιφάνεια όλα τα έγγραφα και την αλληλογραφία ανάμεσα στο Δήμαρχο κ. την ΕΓΕΠΕ .

Η αρχή έγινε έπειτα από την καταγγελία της κ. Καραβασίλη προς την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και την Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γερακούδη στις 8 Δεκεμβρίου, όπου καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις  23/11/11 με θέμα τη ΒΙΠΕ,(θέμα που έχει δημιουργήσει σοβαρές αντιπαραθέσεις), όταν μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων πήρε το λόγο αναφερόμενος στο έγγραφο της ΕΓΕΠΕ, ο Δήμαρχος προέβη σε επιδεικτική καταστροφή δημοσίου εγγράφου (αφορά το σκίσιμο του εγγράφου της ΕΓΕΠΕ), συνέδεσε το έγγραφο της ΕΓΕΠΕ με «διεφθαρμένη Δημόσια Διοίκηση» και επιτέθηκε φραστικά κατά του εγγράφου και του προσώπου της Ειδικής Γραμματέως, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο.
Όπως λέει η κ. Καραβασίλη αυτά καταγγέλθηκαν από παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους και φορείς και κρίνει ότι ανάλογες πρακτικές συμπεριφορές υποτιμούν τον Πολίτη και υποβαθμίζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι αυτό καλεί να ελεγχθεί ο Δήμαρχος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.
Επίσης καλεί το Δήμαρχο να ελεγχθεί γιατί απαξίωσε να απαντήσει σχετικά με το αίτημα που αφορούσε την οριοθέτηση του ποταμού Κυμασιώτη.  


Ό Δήμαρχος απαντώντας στις 13 Δεκεμβρίου αναφέρει ότι στις 23/11 δεν συζητήθηκε πρόταση για τη ΒΙΠΕ. Δεν πήρε κανένας Δημότης το λόγο στην εν λόγω συνεδρίαση. Δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις στην κοινωνία για το θέμα της ΒΙΠΕ, παρά μόνο διαφορετικές απόψεις και η συντριπτηκή πλειοψηφία των κατοίκων προσδοκεί την έναρξη επενδυτικών πρωτοβουλιών.
Τέλος αναφέρει  ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν κατήγγειλαν τίποτα στην κα Καραβασίλη και δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί της. Και καταλήγει και ότι είναι  αδιανόητο υψηλόβαθμος  δημόσιος λειτουργός να  συμπεριφέρεται κατά αυτό τον τρόπο, παραπληροφορώντας με  ψεύδη άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ότι συμπεριφορές σαν αυτές της Ειδικής Γραμματέως  είναι αυτές που έχουν βυθίσει  τη χώρα μας στο τέλμα και στο αδιέξοδο


Παράλληλα ο Δήμαρχος απαντώντας άμεσα στην Ειδική Γραμματέα αναφέρει ότι δεν κατέστη δυνατόν να αποσταλεί το έγγραφο για την οριοθέτηση του ποταμού Κυμασιώτη στις 2 Δεκεμβρίου αφενός μεν γιατί το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου, αφετέρου διότι αναρτήθηκε στο Διαύγεια στις 8 Δεκεμβρίου.


Ταυτόχρονα μια ημέρα πριν –στις 12 Δεκεμβρίου- ο Ανέστης Ψαρρός στέλνει έγγραφο προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοίδη, όπως επίσης και στους βουλευτές του Νομού, (με την υπενθύμιση ότι είναι τα κόμματα που συμμετέχουν στη κυβέρνηση) και αφού αναφέρει το ιστορικό (όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος) για την επένδυση, τονίζει: «Αίφνης  και  χωρίς  η  περιβαλλοντική νομοθεσία να  το  απαιτεί,  στην  διαδικασία  περιβαλλοντικής αδειοδότησης  ενεπλάκη η  Ειδική  Γραμματέας Επιθεώρησης  Περιβάλλοντος  κ.  Καραβασίλη.» και συνεχίζει «Ταυτόχρονα με «καταγγέλλει» στην ΚΕΔΕ και στον Γενικό Γραμματέα της Περιφ. Σ:rερεάς Ελλάδας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά μου» σε Δημοτικό Συμβούλιο που δεν ήταν παρούσα (!) και το οποίο προσπάθησαν να το διαλύσουν (για μια ακόμη φορά) εκπρόσωποι όσων πολεμούν την επένδυση, με τους οποίους, απ' ότι φαίνεται, η κ. Καραβασίλη είναι σε άμεση επικοινωνία. Χωρίς ποτέ να με έχει γνωρίσει ή να έχει   επικοινωνήσει μαζί μου, χωρίς ποτέ να έχει ζητήσει τις θέσεις του Δήμου..»
Και καταγγέλλει την κ. Καραβασίλη ότι «επιδιώκει να φτιάξει το όποιο οικολογικό» της προφίλ, αν υποκύπτει στον πειρασμό  της πολιτικής, ή  απλά διακατέχετε από εμμονές  και βλέπει παντού εχθρούς  του περιβάλλοντος.  Όλα  αυτά  μπορεί να   τα  έχει  ως  πρόσωπο  όχι  όμως  ως  Ειδική  Γραμματέας Περιβάλλοντος. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη θέση της για να προκαλεί και να προσβάλει πρόσωπα και θεσμούς, να περιπλέκει τις ανάγκες και την αγωνία μιας περιοχής για εργασία στον προσωπικό της σχεδιασμό ή στις εμμονές της.»

Τέλος απευθύνεται στον Υπουργό ΠΕΚΑ και καλεί να τον προστατεύσει από την ΕΓΕΠΕ. Ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς αν οι θέσεις της ΕΓΕΠΕ εκφράζουν τη  θέση των υπουργείων. Και καταλήγει ρωτώντας τους βουλευτές αν, ως εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, συμφωνούν με την επένδυση και τι προτίθενται να κάνουν για την υλοποίησή της.


Θα πρέπει να επισημάνουμε όμως ότι σε κανένα από τα έγγραφα του Δημάρχου δε κάνει καμία αναφορά για το σκίσιμο του εγγράφου (πιθανόν γιατί αυτό επισύρει πειθαρχική ποινή).

Τέλος η κ. Καραβασίλη απαντώντας την ίδια μέρα, 12 Δεκεμβρίου, στον Δήμαρχο κατηγορεί το Δήμαρχο ότι δε γνωρίζει επαρκώς τη νομοθεσία και  αφού αναφέρει τις διατάξεις του Συντάγματος τους νόμους, τις οδηγίες της ΕΕ και τα σχετικά ΦΕΚ καταλήγει ότι «τόσο ο τακτικός όσο και ο περιοδικός έλεγχος διενεργούνται υποχρεωτικά, από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου, από το πρώτο στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, δηλαδή με τον έλεγχο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Συμπληρώνει επίσης ότι  η Ειδική Γραμματέας αποτελεί θεματοφύλακα του δημοσίου συμφέροντος και κατά τη διαδικασία ελέγχου δεν υπεισέρχεται ίχνος «υποκειμενικότητας ή εμπάθειας», «εμμονή» ή ακόμη «περισσότερο προσωπικές φιλοδοξίες».
Συνεχίζοντας η κ. Καραβασίλη αναφέρει ότι η ΕΓΕΠΕ δεν αντικατοπτρίζει προσωπικές θέσεις, και δεν είναι αντίθετη με την επιχειρούμενη χωροθέτηση της ΒΙΠΕ, αλλά αποτελεί προϊόν διαπιστώσεων του ελέγχου.    
Και επαναλαμβάνει τις καταγγελίες της για την επιδεικτική καταστροφή δημοσίου εγγράφου και για τις προσωπικές απαξιωτικές επιθέσεις καταλήγοντας αν αυτές οι πρακτικές είναι ή δεν είναι ανάρμοστες; Υποτιμούν ή δεν υποτιμούν τον Πολίτη; Υποβιβάζουν ή δεν υποβιβάζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Οφείλει ή δεν οφείλει να απαντήσει σε αίτημα της καθ’ ύλην αρμόδιας επιθεώρησης στα πλαίσια διαδικασίας ελέγχου για στοιχεία που έχουν ζητηθεί και για την οριοθέτηση του ποταμού Κυμασιώτη;


Ο καθένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν