Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι αγρότες βλέπουν το πενιχρό εισόδημά τους να μειώνεται

ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ – ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ 
Προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,κ. Κλέαρχο Περγαντά
Οι αγρότες της Στερεάς όπως και όλης της χώρας βλέπουν το πενιχρό εισόδημά τους να μειώνεται και πρόκειται να υποστεί νέα, δραματική συρρίκνωση, καθώς:
 * Οι τιμές παραγωγού θα μειωθούν ακόμη και για τα λίγα γεωργικά προϊόντα, (π.χ, βαμβάκι, καλαμπόκι), που, τη χρονιά που πέρασε, είχαν κάπως καλύτερες τιμές, λόγω καιρικών και άλλων συγκυριών, ενώ στα ίδια εξευτελιστικά επίπεδα που διαμορφώθηκαν πέρσι θα είναι οι τιμές στα υπόλοιπα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

 * Οι επιδοτήσεις θα είναι λιγότερες, αφού:
 α) Συνεχίζονται και αυξάνονται οι προγραμματισμένες χρονιάτικες περικοπές στην ετήσια ενιαία ενίσχυση κι επιβάλλονται κι άλλες, όπως  η παρακράτηση 3% στους αγρότες που δεν έχουν ξοφλήσει τον ΤΟΕΒ στον οποίο ανήκουν και 1% για την πληρωμή των «αγροτικών συμβούλων».
 β) Κόβονται το 50% των επιδοτήσεων από τους καπνοπαραγωγούς που δεν καλλιεργούν και σε όσους συνεχίζουν να καλλιεργούν δεν τους επιστρέφονται, στο ακέραιο, τα χρήματα από το 50% των επιδοτήσεων που κόπηκαν από πέρσι.  
 γ) Στο πλαίσιο που διαχωρισμού των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα, ή μη» που μπαίνει σε εφαρμογή, αποκλείονται παντελώς από τις επιδοτήσεις - ενισχύσεις πάνω από 170.000 μικροκαλλιεργητές – μικροπαραγωγοί που θεωρούνται σαν «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες».
 * Το κόστος παραγωγής θα αυξηθεί, με την επιβολή των πρόσθετων οικονομικών μέτρων, όπως:
  1 . Αύξηση του ΦΠΑ από 11%  σε 13% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις τιμές πολλών από τα οποία, (πχ., ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα κ.α.), έγιναν μεγάλες αυξήσεις το 2010.     
  2 . Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και του αγροτικού πετρελαίου.
  3. Αύξηση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΟΓΑ και για ασφάλιση των προϊόντων στον ΕΛΓΑ.
  4 . Αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων της ΑΤΕ.
  5. «Βαρύ χαράτσι» για την ανανέωση των αδειών στις γεωτρήσεις, ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση υδρόμετρων στις πομόνες άρδευσης
  6 . Καταβολή πάνω από 5 ευρώ για κάθε ζώο στο οποίο γίνεται η ηλεκτρονική σήμανση.
  7. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών στην αγροτική γη, που θα οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις στους φόρους μεταβίβασης και γονικών παροχών, καθώς και στις πληρωμές σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους κ.α.
  8. Ένταξη των μικρομεσαίων αγροτών στην περαίωση.
  9. Υποχρέωση των παραγωγών που πουλούν στις λαϊκές αγορές να βάλουν ταμειακές μηχανές.                                            
 10. Σοβαρή έλλειψη έργων υποδομής (αρδευτικά κ.α.) σε όλη την Περιφέρεια που αυξάνουν το κόστος παραγωγής.
Τι μέτρα θα πάρετε για την κατάσταση των μικρομεσαίων παραγωγών της περιοχής μας για να μην συνεχίζεται το ξεκλήρισμά τους και να ερημώνουν τα χωριά μας.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση.
                  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν