Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tο υπουργείο παιδείας θα πρέπει να κάνει πράξη το λογότυπο «Πρώτα ο μαθητής»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/02/2011 στο δημοτικό κατάστημα της Τ.Κ. Αγίας Άννας, παρουσία των δημάρχων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Ανέστη Ψαρρού, Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Χριστοφή Ζάχου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας κ. Θεόδωρου Δρεμέτσικα και του προϊστάμενου του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας κ. Κωνσταντίνου Ρουμελιώτη, με θέμα «Συνενώσεις – Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων για το σχολικό έτος 2011 – 2012».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κκ. Στεργίου, Καντζούρας, Μουστάκας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τζαχρήστος, από δε το δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού
οι αντιδήμαρχοι κα. Ζαγκανά και κ. Κοτζιάς.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας κ. Δρεμέτσικας καθώς και ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου κ. Ρουμελιώτης στην εισήγησή τους έκαναν παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης των σχολικών μονάδων των δύο δήμων καθώς και στον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε κάθε σχολική μονάδα. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις προϋποθέσεις που θέτει η εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας γύρω από τις συνενώσεις των σχολείων.
Οι δήμαρχοι, τόσο ο κ. Ψαρρός όσο και ο κ. Ζάχος εξέφρασαν την θέση των δημοτικών αρχών αλλά και των τοπικών κοινωνιών να μην υπάρξει καμία συγχώνευση σχολείων όλων των βαθμίδων. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο τόνισαν θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και μαθητές των δήμων μας.
Επίσης αναφορά έκαναν και στην συνεχή μεταφορά αρμοδιοτήτων (μεταφορά μαθητών, καθαρίστριες σχολικών κτιρίων, συντήρηση διδακτηρίων κ.α.) προς τους Ο.Τ.Α. χωρίς την ανάλογη μεταφορά πόρων και αν αυτή η τακτική συνεχιστεί είπαν, είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι δήμοι θα βρεθούν σε αδιέξοδα.
Ο κ. Στεργίου αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας τόνισε ότι :                                                                 
Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολείων που στόχο έχουν την εξοικονόμηση χρημάτων και την μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους γιατί οι παιδαγωγικοί σκοποί δεν λαμβάνονται υπόψη. Είναι αντιπαιδαγωγικό και άκρως εξοντωτικό να μετακινούνται μαθητές σε τόσο μεγάλες αποστάσεις από τον τόπο που διαμένουν.
Το υπουργείο παιδείας οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη του :
·         Τα γεωμορφολογικά στοιχεία της κάθε περιοχής.
·         Την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των κατοίκων.
·         Τις υπάρχουσες υποδομές των σχολικών μονάδων (αίθουσες διδασκαλίας, εξοπλισμός κ.α.).
·         Τις κοινωνικές συνέπειες (μετοίκηση οικογενειών και παραπέρα ερήμωση της περιοχής μας).
Για τους λόγους αυτούς είμαστε αντίθετοι σε κάθε επιχείρηση συνένωσης ή κατάργησης των σχολικών μας μονάδων.
Ο κ. Στεργίου έθεσε επίσης υπόψη του  διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής στο ΕΠΑ.Λ. Μαντουδίου από την αρχή της σχολικής χρονιάς και ζήτησε την άμεση κάλυψη της θέσης.
Τελειώνοντας τόνισε πως το υπουργείο παιδείας θα πρέπει να κάνει πράξη το λογότυπο «Πρώτα ο μαθητής».
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι τοποθετήσεις και των υπολοίπων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,