Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημήτρης Πιπεργιάς: γιατί αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στο Κosmos Fm100 ο Δημήτρης Πιπεργιάς στην οποία  αναφέρθηκε για την παραίτηση του από το ΠΑΣΟΚ, και σήμερα και το 1985.
Ο Δ. Πιπεργιάς ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι κρατάω την ανεξαρτησία  της πολιτικής μου έκφρασης. Όταν  οι εφαρμοζόμενες κυβερνητικές επιλογές  από το κόμμα που στηρίζω, έρχονται σε ρήξη με τις αρχές του ίδιου του κόμματος,  έχω την επιλογή να τις καταγγέλλω και να αποχωρώ.  Είμαι στην πολιτική, υπηρετώντας μόνο  αρχές και αξίες, ενώ άλλοι βρίσκονται για ιδιοτελή  συμφέροντα. Δεν έχω καμιά σχέση με αυτούς τους πολιτικούς στο κόμμα μου καθότι αυτοί, όχι μόνο δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις αρχές
και τις αξίες του λαού μας αλλά αντίθετα χρησιμοποιούν τον ανθρώπινο πόνο και τους δημόσιους οργανισμούς, όπως είναι οι υποδομές του ΕΣΥ (νοσοκομεία κ.λ.π νοσηλευτικά ιδρύματα) για ψηφοθηρικούς λόγους. Όλοι οι πολίτες για μένα πρέπει να είναι ίσοι σε θέματα υγείας. Δεν παλεύω να έχει ο δικός μου ψηφοφόρος προσβασιμότητα και να παρακάμπτει τις ουρές στα Νοσοκομεία. Αυτό είναι όχι μόνο άδικο και προκλητικό αλλά ο ορισμός της φαυλότητας.
Παλεύω για να έχουν όλοι οι πολίτες της Εύβοιας  αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Παλεύω όχι οι δικοί ψηφοφόροι να παρακάμπτουν τις ουρές αλλά να μην υπάρχουν ουρές στα νοσοκομεία. Παλεύω οι γιατροί να υπηρετούν όλους τους ασθενείς το ίδιο, χωρίς εγώ να χρειάζεται να κάνω τηλέφωνο στο γιατρό για τον δικό μου ψηφοφόρο.
Χρειάζεται παρέμβαση του εισαγγελέα να δούμε ποιοι πήραν τα επιδόματα μαϊμού και στο νομό. Ποιοι συμμετείχαν στις υγειονομικές επιτροπές; Ποιοι γιατροί υπέγραψαν τα δικαιολογητικά αυτά; Γιατί άλλο να παίρνουν επιδόματα αυτοί που τα έχουν πραγματικά ανάγκη και τα δικαιούνται, και να αγωνίζεσαι να πάρουν καλύτερα επιδόματα, και άλλο να τα παίρνουν άνθρωποι που δεν πρέπει, γιατί έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με αυτές τις πολιτικές. Παρουσιάζεται λοιπόν το φαινόμενο αυτοί που πρωτοστατούν με αυτές τις ανήθικες λειτουργίες, σήμερα να κουνούν το δάκτυλο στο λαό ότι αυτός φταίει που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε !!!
Βρίσκομαι σε επαφή με τους βουλευτές, που είπαν φτάνει δεν πάει άλλο μέχρι εδώ. Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι αδιέξοδη, είπαν OXI και διαγράφηκαν.  Με αυτούς τους βουλευτές και άλλα στελέχη βρίσκομαι σε επαφή, για να συζητήσουμε και να πούμε, ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Η Χώρα χρειάζεται πολιτικές που να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι τις τράπεζες. Τα μέτρα που πάρθηκαν καταστρέφουν επιχειρήσεις , εξαθλιώσουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της εργασίας. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν με το Μνημόνιο ΙΙ υπηρετούν μόνο τους λίγους, τους έχοντες σήμερα τον πλούτο της χώρας στα χέρια τους.
Δεν μπορούν για παράδειγμα οι περισσότεροι βουλευτές του νομού να ψηφίζουν διατάξεις που χαρίζουν 180 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στον Μυτιληναίο από την ΔΕΗ. Να μην παίρνονται μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που έχει φτάσει σε τρομερά νούμερα. Την ίδια ώρα όμως, να ψηφίζουν μέτρα εξαθλίωσης του λαού, με αυξήσεις στο ρεύμα, με χαράτσια, με  μειώσεις μισθών και συντάξεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με αυξήσεις  της φορολογίας στους εργαζόμενους.  Να τρομοκρατούν τον κόσμο με την δικαιολογία ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό, θα καταρρεύσουμε και δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
Πιστεύω να έγινε κατανοητό στα πλαίσια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης, το γιατί αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ, και γιατί θα συνταχθώ με τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που επιδιώκουν προοδευτική διέξοδο από την κρίση με την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας και των φορέων της. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν