Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι προτάσεις μου στην Επιτροπή Διαβούλευσης


Του Δημήτρη Θ. Κλωτσοτύρα, εκπαιδευτικού

Πιστεύοντας ότι οι συζητήσεις της επιτροπής θα πρέπει να δημοσιοποιούνται παρουσιάζω τις δικές μου προτάσεις στη συνεδρίαση του Σαββάτου 26 Μαρτίου 2011:
Α. Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου (Μας δόθηκε την ώρα της συνεδρίασης και δεν είχαμε το χρόνο να το μελετήσουμε)
  1. Σχετικά με το έργο: «Ανάπλαση και φωτισμός κεντρικής πλατείας Κεχριών», πρότεινα, στην περίπτωση που δεν έχει προβλεφθεί, πριν την εκτέλεση των έργων να διευθετηθεί το ζήτημα του στενού δρόμου μπροστά στο καφενείο Ρούσσου. Αλλιώς θα ρίξουμε χρήματα για τον εξωραϊσμό ενός μη λειτουργικού χώρου.
  2. Πρότεινα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ο Δήμος να μην ξεχάσει το θέμα της αγοράς του αρχοντικού Τομπάζη.
  3. Τέλος, πρότεινα να υπάρχει συνεχής έλεγχος, καθαριότητα και επισκευή των επικίνδυνων σημείων στην παιδική χαρά των Κεχριών.

Β. Για την οικονομική ανάπτυξη
Λαμβάνοντας υπόψη την κακή οικονομική κατάσταση της κεντρικής κυβέρνησης θα μπορούσε ο Δήμος να στραφεί προς την άμεση χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να πετύχει κάτι τέτοιο χρειάζεται κατάλληλη στελέχωση και προγραμματισμός.

Γ. Για την εκπαίδευση:
Με στόχο να ενισχυθεί η αίσθηση του ενιαίου συνόλου θα ήταν καλό να οργανωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα που θα φέρουν σε επαφή τα σχολεία του Δήμου (όλων των βαθμίδων). Τα προγράμματα μπορεί να είναι περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, κλπ. Ο Δήμος θα πρέπει να χρηματοδοτήσει το υλικό των προγραμμάτων (γραφική ύλη, αφίσες, κλπ) και τη μεταφορά των μαθητών. (Αν η πρότασή μου γίνει δεκτή θα μπορούσα να αναφερθώ με περισσότερες λεπτομέρειες)

Δ. Για τις νέες τεχνολογίες:
Πρότεινα τη δημιουργία ιστοσελίδας του Δήμου με ουσιαστικό περιεχόμενο και επεσήμανα την έλλειψη δημοσίευσης των αποφάσεων στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Ανέφερα ότι ήμουν διατεθειμένος εθελοντικά να προσφέρω τις γνώσεις μου στον συγκεκριμένο τομέα.
Σημείωση 27/03/2011: Ο κ. Δήμαρχος σχολίασε ότι έχουν γίνει πολλά στον παραπάνω τομέα, δε έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις. Ψάχνοντας βρήκα ότι ήδη από τις 24 Μαρτίου ξεκίνησε η ανάρτηση των αποφάσεων του Δήμου (δες εδώ) ενώ «ανακάλυψα» και την ιστοσελίδα του Δήμου που ήδη άρχισε να στήνεται και μάλιστα σε πολύ καλές βάσεις. Καλή επιτυχία!

Τελειώνοντας, θα πρέπει να αναφέρω ότι η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με πολλές και ποικίλες τοποθετήσεις. Η πρώτη εμπειρία μου ήταν θετική, θα περιμένω όμως συγκεκριμένα αποτελέσματα για να βγάλω συμπεράσματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν