Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απαντήσεις για το πρόγραμμα θεραπευτικού Τουρισμού ζητάει ο Συμεών Κεδίκογλου



«…την ώρα που οι Έλληνες πολίτες κάνουν θυσίες για τη διάσωση της χώρας, είναι ανεπίτρεπτο να επιβαρύνονται περαιτέρω εξαιτίας αδυναμιών και καθυστερήσεων της διοίκησης», σημειώνει στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής στην Υπουργό Εργασίας για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο πρόγραμμα, ζητώντας  την άμεση έναρξή του.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κυρία Υπουργέ,
Το πρόγραμμα θεραπευτικού τουρισμού υλοποιείται ετησίως εδώ και πολλά χρόνια και εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του οργανισμού και την κατά τόπους ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού της χώρας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, όπως λειτουργούσε μέχρι και πέρυσι, περί τις 20 Μαΐου πραγματοποιούνταν οι κληρώσεις των δικαιούχων.
Σύμφωνα με υπηρεσίες του οργανισμού, επιχειρήθηκαν βελτιωτικές αλλαγές στον τρόπο
λειτουργίας του προγράμματος, ώστε να ωφελούνται οι πραγματικοί δικαιούχοι, όπως η διανομή των δελτίων στα υποκαταστήματα του οργανισμού αντί στα σωματεία, όπως ίσχυε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο μείωσης του προϋπολογισμού του προγράμματος στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, είχε ως αποτέλεσμα τις αντιδράσεις των σωματείων, εκπρόσωποι των οποίων έκαναν κατάληψη στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα την αναβολή της σύσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου για τη λήψη αποφάσεων για το εν λόγω πρόγραμμα.
Έτσι, το πρόγραμμα για φέτος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες των αρμόδιων υπηρεσιών του ΙΚΑ, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός από την όποια απόφαση μέχρι την διανομή των δελτίων και την κλήρωση των δικαιούχων.
Στην Αιδηψό Εύβοιας, υπάρχει σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, όπως ξενοδόχοι και έμποροι, που έχει επενδύσει και έχει κάνει προγραμματισμό με βάση κυρίως αυτό πρόγραμμα. Σήμερα, σε μια χρονιά με μεγάλη οικονομική ύφεση, χωρίς προειδοποίηση από την ελληνική πολιτεία και χωρίς επίσημη ενημέρωση, αντιλαμβάνονται εκ των γεγονότων ότι πλήττεται η τρέχουσα τουριστική περίοδος.
Κυρία Υπουργέ,
Θα συμφωνήσετε φαντάζομαι μαζί μου ότι την ώρα που οι Έλληνες πολίτες κάνουν θυσίες για τη διάσωση της χώρας, είναι ανεπίτρεπτο να επιβαρύνονται περαιτέρω εξαιτίας αδυναμιών και καθυστερήσεων της διοίκησης. Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάσθε:
1.      Σε ποια φάση βρίσκεται το πρόγραμμα θεραπευτικού τουρισμού;
2.      Θα υπάρξει μείωση του προϋπολογισμού του προγράμματος;
3.      Θα αλλάξει η διαδικασία διανομής των δελτίων;
4.      Ποια είναι η τελική ημερομηνία από την πλευρά του υπουργείου για την έναρξή του;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,