Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συλλήψεις εμπόρων (αλλά και γονιών) για κροτίδες...

Για την παράνομη πώληση - κατοχή - χρήση κροτίδων υπάρχει και
αστυνομία που εφαρμόζει το γράμμα του νόμου, αξιοποιεί πληροφορίες,
κάνει ελέγχους και συλλήψεις... πράγμα που δεν έχει γίνει, δεν έγινε,
και δεν θα γίνει πότε στον Δήμο μας...
Ακολουθούν μερικά παραδείγματα (πηγή: www.newsit.gr) 

15χρονος θα πουλούσε 1.200 κροτίδες!

Στην Επαρχία της Λεμεσού, ένας 15χρονος συνελήφθη γιατί είχε μετατρέψει το υπνοδωμάτιό του σε εργαστήριο κροτίδων. Η αστυνομία των Βάσεων εντόπισε τον νεαρό στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης και όπως αποδείχτηκε είχε στο δωμάτιό του 1.200 εργοστασιακές κροτίδες τις οποιές είχε μετατρέψει σε κροτίδες για να τις διαθέσει στην αγορά. Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και αργότερα θα κλητευθεί ενώπιον δικαστηρίου. Ανέφερε στους ανακριτές ότι είχε προμηθευτεί τις εργοστασιακές κροτίδες από κάποιο άτομο στη Λεμεσό, το οποίο αναζητείται.

Ο νεκροθάφτης πουλούσε και κροτίδες!
Εκτός από τις υπηρεσίες που προσέφερε νόμιμα ένας τελετάρχης, συμπλήρωνε το εισόδημά του πουλώντας παράνομα κροτίδες. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στην αποθήκη του γραφείου τελετών στην περιοχή Μελιγού. Εκεί ανακάλυψαν και κατάσχεσαν 1.930 κροτίδες. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Ο γιος με δυναμιτάκια, ο πατέρας στο τμήμα!
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου συνελήφθη ο 41χρονος πατέρας ένος ανήλικου από το Ηράκλειο ΚρήτηςΤο περιστατικό συνέβη σε μια γειτονιά του Ηρακλείου το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής. Το ανήλικο αγόρι έπαιζε με δυναμιτάκια και προκάλεσε την αντίδραση μιας 55χρονης γυναίκας η οποία κάλεσε την Αστυνομία καταγγέλοντας ότι το παιδί πετάει επικίνδυνα αντικείμενα έξω από το σπίτι της και παράλληλα διαταράσσει την κοινή ησυχία. Οι άντρες της Αστυνομίας, ακολουθώντας τυπικά το γράμμα του Νόμου, συνέλαβαν τον πατέρα του παιδιού με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Τα παιδιά με βεγγαλικά, η μητέρα στο τμήμα!
Από θαύμα γλίτωσαν δύο ανήλικα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 11 και 12 ετών αντίστοιχα, στην περιοχή του Γαζίου, όταν διέφυγαν της προσοχής των γονιών τους και πυροδότησαν δύο βεγγαλικά, τα οποία η 12χρονη είχε πάρει κρυφά. Τα δύο ανήλικα, αψηφώντας τον κίνδυνο τα ενεργοποίησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο 11χρονος. Λίγο αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς της ΥΑ Ηρακλείου η 34χρονη μητέρα του κοριτσιού κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ψιλικατζίδικο... μπαρούτι!
Περισσότερες από 3.260 κροτίδες βρήκαν οι αστυνομικοί στο κατάστημα της ιδιοκτήτριας γυναίκας, επί της οδού Κολοκοτρώνη, στην Αργυρούπολη, στο πλαίσιο των ερευνών ενόψει του Πάσχα. Οι κροτίδες κατασχέθηκαν και η ιδιοκτήτρια συνελήφθη.
Μίνι μάρκετ... μπαρούτι!
Αστυνομικοί ξεσκέπασαν το ένοχο μυστικό του καταστήματος, πίσω από τη βιτρίνα που έβλεπαν οι πελάτες. Συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, οι δύο ιδιοκτήτες του καταστήματος, ηλικίας 38 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου ΄΄Περί βεγγαλικών , πυροτεχνημάτων , φωτοβολίδων κ.λ.π.΄΄ Ειδικότερα την13-4-2011, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί βρήκαν στις αποθήκες του μίνι μάρκετ 75.000 κροτίδες, τις οποίες οι ιδιοκτήτες σκόπευαν να πουλήσουν. Οι κροτίδες κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.
Ζαχαροπλαστείο... μπαρούτι!
Χιλιάδες κροτίδες και βεγγαλικά σε ζαχαροπλαστείο της πόλης έκρυβε 35χρονη, που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στο Πλατανιά Χανίων. Η νεαρή γυναίκα, ανάμεσα σε πάστες και γλυκά, διατηρούσε προς πώληση 4.652 κροτίδες και 932 παιδικά παιχνίδια, χωρίς να έχει σχετική άδεια. Οι Αστυνομικές αρχές, επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που είχαν για τη δράση της νεαρής, και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σήμερα στο ζαχαροπλαστείο που διατηρεί τη συνέλαβαν για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών – κροτίδων.
Σπίτι... μπαρουταποθήκη!
Ο λόγος για έναν 39χρονο, κάτοικο Αρκαδίας, που έκρυβε στο σπίτι του, 2.422 κροτίδες και 8.211 πυροτεχνήματα. Ο 39χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς, οι κροτίδες κατασχέθηκαν και ο ίδιος αποκάλυψε ότι σκόπευε να πουλήσει την... πραμάτεια του εν όψει της Ανάστασης.
Συνεχίζονται οι συλλήψεις για πώληση παράνομων εκρηκτικών ενόψει της Ανάστασης. 150 άτομα έχουν συλληφθεί.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 14-02 έως τη Μ. Παρασκευή έχουν διενεργηθεί 11.830 έλεγχοι για παράνομα βεγγαλικά και κροτίδες και έγιναν 105 συλλήψεις. Κατασχέθηκαν 228.749 κροτίδες, 124.621 βεγγαλικά, 1.468 φωτοβολίδες, 1.881 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί, 5.496 καψούλια, 15 συσκευές - εκτοξευτήρες φωτοβολίδων. Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι την τελευταία δεκαετία έχουν χάσει τη ζωή τους 7 άνθρωποι από τέτοια αντικείμενα και 106 έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

poliths.dhmou.istiaias

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,